rallyfrallan

Direktlänk till inlägg 11 januari 2012

Två stora skrivs för alltid in i historieböckerna

Av Susanne Klaasma - 11 januari 2012 20:31

Den här veckan har två stora sportprofiler för alltid skrivit in sig i historieböckerna. Den ena som den fantastiske målvakt, orubblige vinnarskalle och människa han var och den andra som den kanske bäste stora lilla fotbollsspelare genom tiderna.


Stefan Liv hann med mycket på isen under sina blott 30 år. Det kanske största, att han som ende målvakt har varit med om att vinna både VM-guld och OS-guld samma säsong, 2006. Han hann även med att respresentera ett flertal klubbar i sin karriär, den sista av dem Lokomotiv Jaroslavl. Den 7 juni 2011 kraschade spelarplanet som skulle ta Lokomotiv Jaroslavl till deras första seriematch och hela laget omkom. Stefan hade skrivit på för Jaroslavl samma säsong för att ha lättare att komma hem till sin familj, han fick aldrig chansen...


HV71, klubben Stefan var förstemålvakt för i sex säsonger, hedrade hemmasonen genom att, den 10 januari 2012, hissa upp Stefan Livs tröja i taket på Kinnarps Arena. En tröja med siffran 1, en tröja som aldrig får bäras av någon annan HV71-spelare, därför att för Jönköpingsborna, och för många andra, är Stefan Liv nummer 1 för alltid.


Hela Stefans familj, med hans änka Anna och deras två små söner i spetsen, fanns med på ceremonin. Anna Livs tal var vackert och berörde hela Kinnarps Arena.


     


Stefan Liv, en hjälte att minnas.


En annan sportprofil som den här veckan har skrivit in sig i historieböckerna är Leonel Messi. För tredje gången i rad fick han "Ballon d'Or" (guldbollen) som tilldelas årets bäste fotbollsspelare i världen. Endast en spelare har lyckats med denna bedrift tidigare, den franske mittfältaren Michel Platini. 2011 års Guldboll tilldelades Messi efter att ha fått flst röster i kamp med Christiano Ronaldo och Xavi.


messi är en stor liten man och man kan ha delade meningar om honom men en sak är säker: har man tilldelats Guldbollen tre år i rad är det ingen slump, då är man bäst i världen!

     

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanne Klaasma - 2 september 2012 21:08

I torsdags åkte jag och mamma med frans och Elli till Högbo, Sandviken för utställning i dagarna tre. Låt oss säga såhär: det regnade! Punkt. Konstant regn torsdag till lördag natt har ju gjort helgen aningen blöt och det har ju faktiskt dämpat stämn...

Av Susanne Klaasma - 21 augusti 2012 00:09

Igår var det dags att vänstervarva lite i ringen igen. Norrköpings internationella utställning, en utställning jag har fina minnen från med Douglas ...

Av Susanne Klaasma - 12 augusti 2012 09:57

Idag är sista dagen här i Spanien, imorgon bitti åker vi hem igen. Men det ska bli lite skönt faktiskt, man saknar ju dom där hemma... ...

Av Susanne Klaasma - 10 augusti 2012 23:20

Idag har det hänt mycket utan att det egentligen hänt så mycket. Makes sense? Vi har jobbat på bra och fått mycket uträttat, vi har teambuildat med ett superroligt "på spåret"-quiz, kul att en annan kan få vara med och tävla nån gång! :D Men dagens r...

Av Susanne Klaasma - 10 augusti 2012 00:22

Idag har vi fortsatt vårt arbete med arbetsplaner och formstiv bedömning. Men vi har även hunnit med lite annat kul! Första besöket på stranden till exempel. Tyvärr är det brännmanetsepedemi här i vattnet vid den spanska solkusten så det blev inget b...

Presentation


Jag heter Susanne och är en sport- och hundtokig tjej som gillar att skriva och fota. Bloggen kommer handla om det mesta och jag kommer bjuda på en hel del bilder från både vardag och lite mer festliga tillställningar. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Länkar

Frasse Bus

Det här är lilla Frasse, eller egentligen Lufsenburgs For The Good Times. Han är en fransk bulldogg, en fralla, och är född hos Marianne och Leif på kennel Lufsenburg.

 

Just nu har vi precis debuterat i utställningsringen och vi går valpkurs varje måndag. Med tiden har vi som mål att börja träna rallylydnad men Frasse måste bli lite äldre först.

Douglas

Det här är Douglas - Lufsenburgs Browneyed Handsome Man, även han från kennel Lufsenburg

 

Douglas är min första fralla och en del av mitt hjärta. Tyvärr miste jag en del av mitt hjärta i spetember 2011 då han insjuknade i cancer och fick somna in. Den här bloggen är uppkallad efter Douglas, rallyfrallan, eftersom han var en hejare på rallylydnad.

 

Douglas - Älskad & saknad

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se