rallyfrallan

Direktlänk till inlägg 14 januari 2012

Vacker i vänstervarv!

Av Susanne Klaasma - 14 januari 2012 19:33

Så var det äntligen dags! Frasses preimär i utställningsringen! Länge har jag saknat att stå där vid ringside och förbereda mig med nummerlapp och godis så när jag satte på Frasse utställningskopplet kände jag fjärilarna i magen, precis så som det ska vara. Det spelar faktiskt ingen roll om det är en liten inofficiell valptävling eller om det är en officiell utställning i SKK:s regi. Det var så kul och jag ska inte sticka under stol med att jag hade vissa forhoppningar, Frasse är ju så fin!


Vi gick i valpklass 4-6 månader och det var tre deltagande hanar i vår klass. Frasse, Frasses kullbror Zkurkh och en liten kille från Jargongs kennel.    

 


Frasse skötte sig exemplariskt i ringen och gick jättefint på det hala golvet. Efter att ha pussats lite med domare Karl-Erik "Boxer-Kalle" Johansson så lyckades vi knipa förstaplatsen i vår klass, med HP!! Så kul!

 


Finfin kritik fick han också: "Mentalitet: mycket vänlig. Välutvecklad valp med härlig stil. Mkt bra huvud. Välburna öron.Kunde ha ännu mörkare ögon. Brett nosparti. Bra hals. Kort kompakt kropp. Bra front. Bra vinklar. Rör sig o visar sig bra." 1:a kvalité, 1:a konkurrens och BHKL2.


Utöver detta fick jag ett kvitto på Frasse som är värt mer än alla kritiker, han tyckte det var kul och framför allt kunde han slappna av och sova mellan varven. Skönt att veta tycker jag.


Frasse, Zkurkh och deras kullsyster Greta ställde upp i syskonklass och mötte Inez, Bullen och Floyd från 8-månaderskullen. Småbusarna blev bästa syskonklass med HP men placerade sig tyvärr inte i stora BIS-ringen. Men vi var glada ändå!

 

Greta, Frasse och Zkurk i ringen. Otroligt vackra rörelser på gruppen och mycket bra vinklar.

 

Den snygga, men ändock besegrade, äldre syskonskaran med Inez, Bullen och Floyd.


Som jag skrev blev Frasse andra bästa hane, det betyder ju tyvärr att han fick stryk... Men vinnaren, Lufsenburgs Blueberry Hill "Bullen", är en riktig snygging och väl värd segern. Han är dessutom nästan fem månader äldre än Frasse och mycket mer utvecklad. Han är riktigt stilig!


Bullen började med att besegra en tik från Jargongs kennel i kampen om BIR:et. Var fawn färgen för dagen?

 


Sedan fortsatte Bullen sin resa mot den stora finalringen. I gruppfinalen åkte hund för hund ut och tillslut stod Bullen som BIG1.


     


Sedan blev det dags för Bullen att göra entre i den stora ringen... Och det gick ju hur bra som helst!! Återigen skickare domare Karl-Erik Johansson ut hund för hun tills det tillslut endast återstod två hundar, Bullen och en samojed. Där drog samojeden det längsta strået men BIS2 är inte fy skam i sin första utställning!


 

   

 


Bullen fick stå i rampljuset idag!


 


Men all heder åt min lilla Frasse som gjorde så bra han kunde och nästan nådde ända fram. Jag tror vi kommer få se mer av Frasse långt upp i listorna i framtiden, men det är bara vad jag tror... :)

   


 
ANNONS
 
Kicki

Kicki

14 januari 2012 21:15

Grattis! Vilken mersmakande debut!

http://www.travarens.se

 
Ingen bild

Anna

15 januari 2012 15:43

Hej,

En hälsning från Bullens husse och matte som är i Mexiko för tillfället och kunde inte vara med på Bullens stora dag.
Vi blev så glada när vi såg dessa fina bilder.
Hälsningar Anna och Daniel

 
Ingen bild

Susanne

15 januari 2012 21:47

Tack! Grattis Anna och Daniel för finfint resultat för Bullen, vilken fin och trevlig kille ni har :)

 
marina

marina

15 januari 2012 21:56

Woop woop, strålande!

http://www.marinapralina.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanne Klaasma - 2 september 2012 21:08

I torsdags åkte jag och mamma med frans och Elli till Högbo, Sandviken för utställning i dagarna tre. Låt oss säga såhär: det regnade! Punkt. Konstant regn torsdag till lördag natt har ju gjort helgen aningen blöt och det har ju faktiskt dämpat stämn...

Av Susanne Klaasma - 21 augusti 2012 00:09

Igår var det dags att vänstervarva lite i ringen igen. Norrköpings internationella utställning, en utställning jag har fina minnen från med Douglas ...

Av Susanne Klaasma - 12 augusti 2012 09:57

Idag är sista dagen här i Spanien, imorgon bitti åker vi hem igen. Men det ska bli lite skönt faktiskt, man saknar ju dom där hemma... ...

Av Susanne Klaasma - 10 augusti 2012 23:20

Idag har det hänt mycket utan att det egentligen hänt så mycket. Makes sense? Vi har jobbat på bra och fått mycket uträttat, vi har teambuildat med ett superroligt "på spåret"-quiz, kul att en annan kan få vara med och tävla nån gång! :D Men dagens r...

Av Susanne Klaasma - 10 augusti 2012 00:22

Idag har vi fortsatt vårt arbete med arbetsplaner och formstiv bedömning. Men vi har även hunnit med lite annat kul! Första besöket på stranden till exempel. Tyvärr är det brännmanetsepedemi här i vattnet vid den spanska solkusten så det blev inget b...

Presentation


Jag heter Susanne och är en sport- och hundtokig tjej som gillar att skriva och fota. Bloggen kommer handla om det mesta och jag kommer bjuda på en hel del bilder från både vardag och lite mer festliga tillställningar. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Länkar

Frasse Bus

Det här är lilla Frasse, eller egentligen Lufsenburgs For The Good Times. Han är en fransk bulldogg, en fralla, och är född hos Marianne och Leif på kennel Lufsenburg.

 

Just nu har vi precis debuterat i utställningsringen och vi går valpkurs varje måndag. Med tiden har vi som mål att börja träna rallylydnad men Frasse måste bli lite äldre först.

Douglas

Det här är Douglas - Lufsenburgs Browneyed Handsome Man, även han från kennel Lufsenburg

 

Douglas är min första fralla och en del av mitt hjärta. Tyvärr miste jag en del av mitt hjärta i spetember 2011 då han insjuknade i cancer och fick somna in. Den här bloggen är uppkallad efter Douglas, rallyfrallan, eftersom han var en hejare på rallylydnad.

 

Douglas - Älskad & saknad

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se