rallyfrallan

Direktlänk till inlägg 11 februari 2012

Valputställning i Kvinnersta Ridhus

Av Susanne Klaasma - 11 februari 2012 23:58

På lördagen styrde jag, mamma och Frasse bilden mot Örebro för årets andra valputställning. Det var i och för sig även en utställning för vuxna hundar men flest valpar var på plats vill jag påstå. Det var tio franska bulldoggar anmälda, sju valpar och tre vuxna. Frasse var ju såklart anmäld i valpklass eftersom han precis "fyllt" fem månader, han mötte tre andra hanar i sin klass.

   

Hanvalpklassen fr. v: Dessatorpets Mister Boris, Lufsenburgs For The Good Times "Frasse", Lufsenburgs Tutti Frutti "Hilton" och Radeau Diesel.

     

Frasse på bordet, i väntan på att få sin individuella bedömning av domare Jan Törnblom.

 

Frasses fina kritik för dagen:


"Maskulin hane med fina proportioner. Välplacerade öron och ögon. Fint nosparti, bra hals. Välvinklad bak och fram. Bra bröstkorg och djup. Fin rygg, bra kors. Rör sig väl från alla håll. Trevligt temperament. Välvisad"

 

  

Bästa hane med HP blev dagens resultat!!! :D

     

Ovan ses två av Frasses fina konkurrenter, högst upp den danske importen Radeau Diesel och på de två undre bilderna fina Hilton!! Har han Janoelhuvud den killen eller??? Love! Även Hilton förärades med HP.

 

När man är duktig får man en puss på nosen!! Och extra mycket skinn på näs...rumpan!!! ;)


 

 

Ovan ses tikklassen med två Lufsenburgargsvalpar som deltagare: Lufsenburgs Are You Lonesome Tonight (skäcken) och Lufsenburgs Rock-A-Hula Baby "Hula". Båda två med fin kritik och varsitt HP men Hula fick denna gång se sig besegrad. De här två tikarna och Hilton är kullsyskon, e. Obelix Janoel u. Lufsenburgs Wooden Heart.

   

Dagens bästa tikvalp Lufsenburgs Are You Lonesome Tonight.


"Matchen" om BIR och BIM skulle alltså gå mellan två Lufsenburgare!! Spännande!

 

Lufsenburgs For The Good Times vs. Lufsenburgs Are You Lonesome Tonight...

   

...och vinnare blev Frasse Bus!!! Wiiiiieee!!!

    

BIM & BIR!!!

 Sen var det bara att vänta på att resten av sällskapshundsgänget skulle bli färdigdömda... Gulliga Marina hade gjort urgoda mackor och Magnus hade bakat finfina Skogaholmsbullar... Lite hundmys och snicksnack hans också med vid ringside.

     

Frusna frallan Frasse...

 

Mamma och urgulliga Hula!!! Love!


Sedan blev det så äntligen dags för gruppfinal! 20 sällskapshundar i olika raser tävlade om fyra rosetter...

   


Hur gick det då till slut???

 

...jo det gick kanonbra!! BIG-4 blev vi och fick ta emot dagens tredje gratisrosett!! :D Dktiga, fina Frasse Bus!!   


Det var en dag i Kvinnerstas uppvärmda ridhus. Uppvärmt och trångt är två ord för dagen...och det tredje ordet måste bli: NÖJD! Godnatt vänner!


Tack mamma och Marina för hjälpen med fotandet och för all hjälp runt ringen :)


 
ANNONS
 
Kicki med hundar

Kicki med hundar

12 februari 2012 09:03

GRATTIS till det fina resultatet!
Kul att se bildsviten från Örebro.

http://www.travarens.se

 
Ingen bild

Susanne

12 februari 2012 17:22

Tack! Ja det brukar ju vara kul att se bilder så lika bra att "knäppa på", eller låta andra "knäppa på" om man själv står i ringen! ;)

 
Johanna

Johanna

13 februari 2012 19:15

Hej Susanne! Kul att hitta din sida med fina Frasse! Tack och stort grattis till Eran strålande insats i Kvinnersta.Tyvärr har jag inte ngn bild på oss från tävlingen då jag började dan´med att tappa kameran i backen så objektivet pajade :-( Marina kan möjligtvis ha ngn bild på en sovande Kärstin ;-) Vi ses igen!/Johanna

http://www.johannakanvissla.se

 
Johanna

Johanna

13 februari 2012 19:24

Hej igen! Glömde svara klart ju! Det blev ingen placering i gruppen,vi måste ha sett bra trista ut jämfört med den showiga storpudeln bredvid oss som tog hem kalaset ;-)

http://www.johannakanvissla.se

 
Ingen bild

Susanne

13 februari 2012 20:33

Jaha typiskt... Jag frågade henne men hon sa att dom inte blev någe bra... Jag får ta egna kort på er nästa gång!!! Det blev så mycket så jag hängde knappt med i svängarna...
Mvh/Susanne

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanne Klaasma - 2 september 2012 21:08

I torsdags åkte jag och mamma med frans och Elli till Högbo, Sandviken för utställning i dagarna tre. Låt oss säga såhär: det regnade! Punkt. Konstant regn torsdag till lördag natt har ju gjort helgen aningen blöt och det har ju faktiskt dämpat stämn...

Av Susanne Klaasma - 21 augusti 2012 00:09

Igår var det dags att vänstervarva lite i ringen igen. Norrköpings internationella utställning, en utställning jag har fina minnen från med Douglas ...

Av Susanne Klaasma - 12 augusti 2012 09:57

Idag är sista dagen här i Spanien, imorgon bitti åker vi hem igen. Men det ska bli lite skönt faktiskt, man saknar ju dom där hemma... ...

Av Susanne Klaasma - 10 augusti 2012 23:20

Idag har det hänt mycket utan att det egentligen hänt så mycket. Makes sense? Vi har jobbat på bra och fått mycket uträttat, vi har teambuildat med ett superroligt "på spåret"-quiz, kul att en annan kan få vara med och tävla nån gång! :D Men dagens r...

Av Susanne Klaasma - 10 augusti 2012 00:22

Idag har vi fortsatt vårt arbete med arbetsplaner och formstiv bedömning. Men vi har även hunnit med lite annat kul! Första besöket på stranden till exempel. Tyvärr är det brännmanetsepedemi här i vattnet vid den spanska solkusten så det blev inget b...

Presentation


Jag heter Susanne och är en sport- och hundtokig tjej som gillar att skriva och fota. Bloggen kommer handla om det mesta och jag kommer bjuda på en hel del bilder från både vardag och lite mer festliga tillställningar. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Länkar

Frasse Bus

Det här är lilla Frasse, eller egentligen Lufsenburgs For The Good Times. Han är en fransk bulldogg, en fralla, och är född hos Marianne och Leif på kennel Lufsenburg.

 

Just nu har vi precis debuterat i utställningsringen och vi går valpkurs varje måndag. Med tiden har vi som mål att börja träna rallylydnad men Frasse måste bli lite äldre först.

Douglas

Det här är Douglas - Lufsenburgs Browneyed Handsome Man, även han från kennel Lufsenburg

 

Douglas är min första fralla och en del av mitt hjärta. Tyvärr miste jag en del av mitt hjärta i spetember 2011 då han insjuknade i cancer och fick somna in. Den här bloggen är uppkallad efter Douglas, rallyfrallan, eftersom han var en hejare på rallylydnad.

 

Douglas - Älskad & saknad

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se