rallyfrallan

Direktlänk till inlägg 14 februari 2012

Hund, hund, hund...

Av Susanne Klaasma - 14 februari 2012 13:31

...ja, det är ungefär det mitt liv handlar om just nu! Inte mig emot :)

i lördags var ju Frasse på valputställning, i söndags var det årsmöte med SHK Södertälje ute i Bastmora och igår var det valpkurs för Frasse. Utställningen har jag redan skrivit om i ett tidigare inlägg men årsmötet och valpkursen ska berättas om nu.


Årsmötet i sig var egentligen inte den största anledningen till att jag åkte ut till Bastmora i söndags, den största anledningen var att min fina vän Amanda Lundsgård skulle få ta emot pris för Årets Rallyekipage 2011!!! Jag och Agneta valde Amanda och hennes Tira med motiveringen:


"Trots år av skador, operationer och rehab för Tira har ingen av dom gett upp och 3˝ år efter Tiras diagnos stod dom på tävlingbanan för sin första rallylydnadstävling. Och som dom genomförde den! Amanda & Tira gick igenom banan utan minsta fel, de fick alltså maximala 100 poäng! Och det i sin första tävling! Det är ingen enkel sak att genomföra."

 

Såklart Amanda och Tira skulle ha priset!! Här nedan kommer ett klipp på Amanda & Tiras 100 poängstävling, filmat och klippt av Amandas make Anders Lundsgård.

 

Agneta talar om motiveringen, och vinnaren är....

 

...Amanda med Tira!!! Grattis igen!   

   

 


Gårdagens valpkurs knallade på som vanligt, allt går bra förutom fasthet när någon kompis går för nära och slalom mellan kompisar...då vill man gärna leka lite! Men det kommer, vi måste bara träna. Här nedan kommer några av "klasskompisarna", med presentation.

 

Chihuahuan Bambi.

 

En Lagotto Romagnolo vid namn Leo.

 

En Coton de Tuleár vid namn Nelson.

 

En belgisk vallhund, av sorten Terverence, som lyssnar till namnet Cassie.

 

En till belgisk vallhund (minns ej sort), Vejron heter han.

 

Mopsen Ivan.

 

Igår hade vi dessutom besök av Krohmforländern Ellen och hennes matte Anki. Dom visade hur man kan träna bakdelskontroll med hjälp av en badrumspall. Bra träning är det!

 

Även Kattis fina Russel Wilma fick vara med på ett hörn.


Det är inte konstigt att man är trött efter helgens alla bravader! ;) Tack å hej för nu vänner!


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanne Klaasma - 2 september 2012 21:08

I torsdags åkte jag och mamma med frans och Elli till Högbo, Sandviken för utställning i dagarna tre. Låt oss säga såhär: det regnade! Punkt. Konstant regn torsdag till lördag natt har ju gjort helgen aningen blöt och det har ju faktiskt dämpat stämn...

Av Susanne Klaasma - 21 augusti 2012 00:09

Igår var det dags att vänstervarva lite i ringen igen. Norrköpings internationella utställning, en utställning jag har fina minnen från med Douglas ...

Av Susanne Klaasma - 12 augusti 2012 09:57

Idag är sista dagen här i Spanien, imorgon bitti åker vi hem igen. Men det ska bli lite skönt faktiskt, man saknar ju dom där hemma... ...

Av Susanne Klaasma - 10 augusti 2012 23:20

Idag har det hänt mycket utan att det egentligen hänt så mycket. Makes sense? Vi har jobbat på bra och fått mycket uträttat, vi har teambuildat med ett superroligt "på spåret"-quiz, kul att en annan kan få vara med och tävla nån gång! :D Men dagens r...

Av Susanne Klaasma - 10 augusti 2012 00:22

Idag har vi fortsatt vårt arbete med arbetsplaner och formstiv bedömning. Men vi har även hunnit med lite annat kul! Första besöket på stranden till exempel. Tyvärr är det brännmanetsepedemi här i vattnet vid den spanska solkusten så det blev inget b...

Presentation


Jag heter Susanne och är en sport- och hundtokig tjej som gillar att skriva och fota. Bloggen kommer handla om det mesta och jag kommer bjuda på en hel del bilder från både vardag och lite mer festliga tillställningar. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Länkar

Frasse Bus

Det här är lilla Frasse, eller egentligen Lufsenburgs For The Good Times. Han är en fransk bulldogg, en fralla, och är född hos Marianne och Leif på kennel Lufsenburg.

 

Just nu har vi precis debuterat i utställningsringen och vi går valpkurs varje måndag. Med tiden har vi som mål att börja träna rallylydnad men Frasse måste bli lite äldre först.

Douglas

Det här är Douglas - Lufsenburgs Browneyed Handsome Man, även han från kennel Lufsenburg

 

Douglas är min första fralla och en del av mitt hjärta. Tyvärr miste jag en del av mitt hjärta i spetember 2011 då han insjuknade i cancer och fick somna in. Den här bloggen är uppkallad efter Douglas, rallyfrallan, eftersom han var en hejare på rallylydnad.

 

Douglas - Älskad & saknad

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se