rallyfrallan

Direktlänk till inlägg 28 maj 2012

Vallentuna & Österbybruk

Av Susanne Klaasma - 28 maj 2012 22:42

Helgen som gick tillbringades bland hundvänner vid ringside i två olika mellansvenska städer. I lördags var det dags för Stockholm International Dog Show, a.k.a "SIDS" eller "Lilla Stockholm". Domare Bodegård dömde de officiella klasserna och domare Blaha dömde valparna. Det blev en låååång väntan för våra små valpar och när dom väl kom in i ringen vad dom flesta redan trötta. Men det gick! Vid den tiden var de officiella klasserna redan färdigdömda.

   

                           

Ovan ses ett litet bildregn från lördagens fina hundar i ringen. Nedan ses lördagen vinnande hundar i officiell klass.

       

BIM - Petit Libelle Chaplin "Charlie" & BIR - Travarens Lady Zoot "Triss". Stort grattis till Charlies matte Marlene och till Triss matte och uppfödare Kicki på Travarens Kennel.

       

Dagens uppfödargrupp från Kennel Lufsenburg fick HP. Fr vä: Hero, Märta, Maggie och Inez.


Sen blev det då dags för valparna att äntra ringen.

               

Som vanligt slötte sig Frans utmärkt även om jag märkte att han var supertrött! Det blev en tredjeplacering bland hanvalparna utan HP. Här kommer lördagens kritik för Frans:


"8,5 month. Nice head. Dark brown eyes. Good underjaw, nice ears. Enough wide chest. Angulation ok. Movement ok. Very promising"

 

Domare: Monika Blaha.

 

Lördagens BIM-valp Lufsenburgs Rock-A-Hula Baby "Hula" & BIR-valp (?).


På söndagen träffades vi frallanördar åter efter att ha sovit några timmar. Denna gången var platsen Österbybruk norr om Uppsala. Återigen var frallorna uppdelade i olika ringar, valparna i en och officiella klasser i en. Denna gång var dock valparna först igång med sin bedömning. Frans hade återhämtat sig från lördagens debackel och kom igen med råge! Bästa hanvalp blev han med HP (har tyvärr inga bilder). Det var fem hanvalpar med i matchen. På tiksidan var det nio hundar anmälda.

             

Ovan, några av de tävlande tikvalparna.

 

Medan tikarna vänstervarvade tog frans igen sig vid ringside.

 

Co Di CheFay's Jacky Jazz segrade tillslut bland tikvalparna och utmanade Frans i kampen om BIR:et...

   

...där Frans drog det längsta strået!! BIR-valp Lufsenburgs For The Good Times "Frans" & BIM-valp Co Di CheFay's Jacky Jazz "Jacky".

   

Söndagens kritik:


"8,5 month. Masculine male puppy with exc. prop. and balance. Very compact body. Exc. head and expression. Exc. ears. A bit straight in topline. Nicely angulated and bodied. Exc. coat. Exc. movement especially fpr age. Bästa valp."

 

Domare: Inga Siil


I den officiella ringen dömde duktiga Moa Persson. Låååånga kritiker och en hel del skratt bjöd hon på i hettan.

                                 

Bilder från söndagens vänstervarvande.

   

Tillslut stod kampen om BIR:et mellan far och dotter, Caesar och Triss...

 

...där BIR-rosetten hamnade i pappa Caesars ägo. BIM - Travarens Lady Zoot "Triss" & BIR - Ekhaga Caesar "Caesar". Grattis till Kicki, Birgitta och Kennel Ekhaga.

 

Fina familjen: pappa Caesar, mamma Skorpan och dotter Triss.


Dagen avslutades sedan med ett vänstervarv i den stora BIS-ringen för mig och Frans.

       

Det var ett snabbt gästspel där BIS-domare Hans Almgren tackade bort oss direkt. Trots detta är jag mycket nöjd med söndagen, det är ju liksom kul att bara få prova på att gå i stora ringen! :D


Tack för trevligt sällskap hela helgen vänner! Tur det snart är dags igen!
 
ANNONS
 
Lena

Lena

29 maj 2012 00:28

Å va kul att se alla fina bilder!! :)) & STORT GRATTIS till söta Frasses placeringar!! :))
Kram på er!!♥ /Lena

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Kicki med flock

Kicki med flock

29 maj 2012 07:29

Tack för den här bildvisningen! Och tack för helgen, kul att få träffas i.r.l
Du är en duktig fotograf, jag gillar speciellt bilderna på Moa "in action" med hundarna på bordet.
Om du har lust får du gärna maila bilder till mig där mina vovvar ingår,det kamske finns fler än de du visat här. Ditt foto av hela familjen är bättre än den bild jag själv har.
Kram/Kicki

http://www.travarens.se

 
Ingen bild

Susanne & Frasse

29 maj 2012 10:17

Tack själva!!! Jag skickar bilder Kicki! Kram

 
Ingen bild

Maria jones

29 maj 2012 11:17

Tusen tack för supertrevlig helg o jättefina bilder och stort grattis igen till dig o snyggfrasse :) kraaam

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanne Klaasma - 2 september 2012 21:08

I torsdags åkte jag och mamma med frans och Elli till Högbo, Sandviken för utställning i dagarna tre. Låt oss säga såhär: det regnade! Punkt. Konstant regn torsdag till lördag natt har ju gjort helgen aningen blöt och det har ju faktiskt dämpat stämn...

Av Susanne Klaasma - 21 augusti 2012 00:09

Igår var det dags att vänstervarva lite i ringen igen. Norrköpings internationella utställning, en utställning jag har fina minnen från med Douglas ...

Av Susanne Klaasma - 12 augusti 2012 09:57

Idag är sista dagen här i Spanien, imorgon bitti åker vi hem igen. Men det ska bli lite skönt faktiskt, man saknar ju dom där hemma... ...

Av Susanne Klaasma - 10 augusti 2012 23:20

Idag har det hänt mycket utan att det egentligen hänt så mycket. Makes sense? Vi har jobbat på bra och fått mycket uträttat, vi har teambuildat med ett superroligt "på spåret"-quiz, kul att en annan kan få vara med och tävla nån gång! :D Men dagens r...

Av Susanne Klaasma - 10 augusti 2012 00:22

Idag har vi fortsatt vårt arbete med arbetsplaner och formstiv bedömning. Men vi har även hunnit med lite annat kul! Första besöket på stranden till exempel. Tyvärr är det brännmanetsepedemi här i vattnet vid den spanska solkusten så det blev inget b...

Presentation


Jag heter Susanne och är en sport- och hundtokig tjej som gillar att skriva och fota. Bloggen kommer handla om det mesta och jag kommer bjuda på en hel del bilder från både vardag och lite mer festliga tillställningar. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Länkar

Frasse Bus

Det här är lilla Frasse, eller egentligen Lufsenburgs For The Good Times. Han är en fransk bulldogg, en fralla, och är född hos Marianne och Leif på kennel Lufsenburg.

 

Just nu har vi precis debuterat i utställningsringen och vi går valpkurs varje måndag. Med tiden har vi som mål att börja träna rallylydnad men Frasse måste bli lite äldre först.

Douglas

Det här är Douglas - Lufsenburgs Browneyed Handsome Man, även han från kennel Lufsenburg

 

Douglas är min första fralla och en del av mitt hjärta. Tyvärr miste jag en del av mitt hjärta i spetember 2011 då han insjuknade i cancer och fick somna in. Den här bloggen är uppkallad efter Douglas, rallyfrallan, eftersom han var en hejare på rallylydnad.

 

Douglas - Älskad & saknad

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se