rallyfrallan

Direktlänk till inlägg 27 juli 2012

Utställningar på hemmaplan!

Av Susanne Klaasma - 27 juli 2012 18:19

För snart en vecka sedan var det dubbla utställningar på min "hemmaplan", hålan där jag är född, i Köping. En internationell på lördagen genom SKK och en nationell på söndagen genom SDHK. Vädret var strålande och allt (nästan) var toppen!! Natten till fredag sov jag och Frasse bara knappt tre timmar, ingen bra uppladdning. Frasse dreglade heeela natten och vi båda var riktigt trötta när vi skulle in i ringen. Det märktes att Frasse inte var i sitt esse. Men som vanligt skötte han sig bra i ringen och utanför.


Domare för dagen var norskan Marie Petersen som sa såhär om Frasse:


"10 mån hane. Väl prop firskåret huvud, bred skalle, väl ansatta öron. Accepterad storlek, välplac näsa, korrekt u-käke, stark kraftig hals. Korrekt toplinje o svansansättning. Välutv i kroppen, välmusklad, korrekta o typiska rörelser."


Ett excellent och en tredjeplats i juniorklassen blev det med den bedömningen. Här kommer några bilder från bedömningen:

Jag fick även äran att visa den fina unghundstiken Hjördis, Lufsenburgs Girl Of Mine.

 

Inte jättekul att gå i ringen med någon annan än matte, tänkte Hjördis... Men det gick bättre och bättre! :) Ett excellent i unghundsklass, dock utan placering, blev det. Men med fin kritik! Som jag tyvärr inte har tillgänglig...


Dagen efter, på söndagen, var det dags igen. Lika fint väder och lite mer utvilade. Domare på söndagen var Svante Frisk och bedömningen lät såhär:


"Bra prop. Bra form på huvud, kuunde ha lite mörkare ögon, öron kunde sitta något tätare. Välutvecklad haka, tillr hals, något plan rygg, goda vinklar bak, markerat förbröst, bra stomme. Rör sig bra bak, stabilt fram. Tillräckligt steg o drive från sidan, bra temperament."


Excellent och tvåa i juniorklass. Här kommer bilder:

     

Mysigt att bli ompysslad tycker Frans... Även denna dag fick jag äran att visa Hjördis.

     

Hjördan var lite trött på söndagen, det är jobbigt med dubbelutställningar och löp på det... Men hon skötte sig bra ändå. Ett VG blev omdömet för dagen men fortfarande med fin kritik.


Vi ställde även upp med en uppfödargrupp på söndagens utställning. Kennel Lufsenburg ställde upp med "Greta" Lufsenburgs Hard Headed Woman (Exc Junkk 4), "Inez" Lufsenburgs Black Star (Exc CK ukk 2 BTKL3), "Hjördis" Lufsenburgs Girl Of Mine (VG ukk 3) och "Frans" Lufsenburgs For The Good Times (Exc junkk 2). Domare Svante Frisk var inte lyrisk över gruppen men han tyckte det var en bra grupp och vi fick en 1 med HP och fick därför tävla vidare i finalringen på eftermiddagen.

 

Frans, Greta, Hjördis och Inez. Tack Kicki för att du hjälpe till att visa Frans. Bedömningen av fransk bulldogg var klar runt 11.30 och finalerna skulle börja vid 14-tiden. Vi frågade varandra om vi verkligen skulle vänta, det brukar ju ändå vara så att frallorna går in och ut direkt. Men vi var ändå överens att om domaren förärar en med ett HP så SKA man visa upp gruppen i finalringen! På samma sätt som om man blir BIR. Så vi väntade... Till slut blev det dags att äntra ringen och vi såg till vår förvåning att det bara var fyra grupper med i ringen, "wow", sa vi. "Vi kommer ju få en rosett!". Men vi såg även att mopsarna stod där inne och ett par andra håriga raser, phalene och nått mer tror jag... Men vi gick in! Inez först, sen Hjördis, sen Greta och sist Frans. och döm om vår förvåning när domaren placerade ut två andra grupper på placeringarna 3 och 4, däribland mopsgruppen! Vi skulle sämst bli tvåa, och det är inte fy skam! Vi fick gå ett sista varv mot phalenegruppen, om jag inte minns fel, och till slut sträckte domare Anthony Moran den röda segerrosetten mot oss!! Frallorna vann!! Helt galet kul för det händer inte ofta att frallorna drar det längsta strået i en BIS-final. Här kommer några bilder från finalringen:

                   

Omdömet på gruppen lyder såhär: "Jämna likttydliga rörelser, bra skallar och öronansättning, fina ögon och uttryck, lite ojämna nosar. Fin Grupp."

   

     

Här poseras det hejvilt med BIS-rosetten! Överst jag och Hjördan, mitten kennelmamma Marianne och nederst Marianne med frans. Och Frans är såååå glad över att se gammelmatte! <3

Ett stort stort tack till fantastiska Lena Emanuelsson som har tagit alla fina bilder, och fler därtill! Är evigt tacksam! <3


 
ANNONS
 
Lena

Lena

29 juli 2012 22:52

Ja vilken härlig helg det blev!! :))
Kram!♥ /Lena

http://frallorna.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanne Klaasma - 2 september 2012 21:08

I torsdags åkte jag och mamma med frans och Elli till Högbo, Sandviken för utställning i dagarna tre. Låt oss säga såhär: det regnade! Punkt. Konstant regn torsdag till lördag natt har ju gjort helgen aningen blöt och det har ju faktiskt dämpat stämn...

Av Susanne Klaasma - 21 augusti 2012 00:09

Igår var det dags att vänstervarva lite i ringen igen. Norrköpings internationella utställning, en utställning jag har fina minnen från med Douglas ...

Av Susanne Klaasma - 12 augusti 2012 09:57

Idag är sista dagen här i Spanien, imorgon bitti åker vi hem igen. Men det ska bli lite skönt faktiskt, man saknar ju dom där hemma... ...

Av Susanne Klaasma - 10 augusti 2012 23:20

Idag har det hänt mycket utan att det egentligen hänt så mycket. Makes sense? Vi har jobbat på bra och fått mycket uträttat, vi har teambuildat med ett superroligt "på spåret"-quiz, kul att en annan kan få vara med och tävla nån gång! :D Men dagens r...

Av Susanne Klaasma - 10 augusti 2012 00:22

Idag har vi fortsatt vårt arbete med arbetsplaner och formstiv bedömning. Men vi har även hunnit med lite annat kul! Första besöket på stranden till exempel. Tyvärr är det brännmanetsepedemi här i vattnet vid den spanska solkusten så det blev inget b...

Presentation


Jag heter Susanne och är en sport- och hundtokig tjej som gillar att skriva och fota. Bloggen kommer handla om det mesta och jag kommer bjuda på en hel del bilder från både vardag och lite mer festliga tillställningar. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Länkar

Frasse Bus

Det här är lilla Frasse, eller egentligen Lufsenburgs For The Good Times. Han är en fransk bulldogg, en fralla, och är född hos Marianne och Leif på kennel Lufsenburg.

 

Just nu har vi precis debuterat i utställningsringen och vi går valpkurs varje måndag. Med tiden har vi som mål att börja träna rallylydnad men Frasse måste bli lite äldre först.

Douglas

Det här är Douglas - Lufsenburgs Browneyed Handsome Man, även han från kennel Lufsenburg

 

Douglas är min första fralla och en del av mitt hjärta. Tyvärr miste jag en del av mitt hjärta i spetember 2011 då han insjuknade i cancer och fick somna in. Den här bloggen är uppkallad efter Douglas, rallyfrallan, eftersom han var en hejare på rallylydnad.

 

Douglas - Älskad & saknad

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se