rallyfrallan

Senaste inläggen

Av Susanne Klaasma - 16 april 2012 15:49

I helgen har jag och Frans varit på två utställningar i Sundsvall. Vi åkte med mamma och Elli, som också ställdes ut, och vi bodde på Scandic. På lördagen var det SDHK-utställning (Svenska Dvärghundsklubben) för oss med frallor medan mamma ställde Elli på SKK:s nationella utställning och på söndagen fick Frans göra SKK-debut! Oj vilken helg det blev!


Frans som är ca 7 månader gick i valpklass 6-9 månader och på lördagen deltog åtta frallavalpar, tre hanar och fem tikar. Frans blev bästa hanvalp men besegrades av tikvalpen i kampen om att bli BIR-valp. Men att bli BIM-valp är inte heller fy skam!

   

Lördagens tre hanvalpar: Ferdinand Magnificent Renuar Bry "Fedya", Lufsenburgs For The Good Times "Frans" & Lufsenburgs Such A Night "Sucken".

     

Duktiga Frans på mattan.


Lördagens kritik från domare Karl-Erik Johansson:


"Utmärkt mentalitet. Välutvecklad valp, mycket välformat huvud, välburna öron, mellanbruna ögon. Bra nosparti, bra bett, bra hals, kort kropp, bra svans. Tillräcklig bröstkorg. Tillräckliga vinklar. Rör sig bra."

 

  

BIM-valp Lufsenburgs For The Good Times & BIR-valp A'Vigdors Beyonce

 

Bästa tik-konkurrensen på lördagen där Lufsenburgs My Wish Come True blev BTKL1 och BIR & Callabalooz Jellybelly Just Jolie fick CERT.

 

 

Lördagens BIM & BIR. Lufsenburgs Blueberry Hill & Lufsenburgs My Wish Come True.


Mamma och Elli gjorde debut i öppen klass och hade hårt motstånd av bl a tre tikar med möjlighet till championat. Elli visade sig till ett excellent!

     

På söndagen dömde domaren Rob Douma fransk bulldogg och han var stenhård! Endast två hanhundar av 19 fick excellent och bara en enda fick CK!! Fem av 18 tikar fick excellent! Frans fick på söndagen se sig besegrad i kampen om att bli bästa hanvalp och slutade tvåa. Lilla söta Lufsenburgs Rock-A-Hula Baby kammade hem BIR-valp!

 

     

Hanar valpklass.

 

BIM & BIR på söndagen. SUCH Sleepy Hollows Deacon Frost & Lufsenburgs My Little Friend.

   

 Cricket som nybakad svamp!

 

Vackra Märta Maräng!

 

Magnus hade ju en skaplig dag i Sundsvall... BIR-valp, BIR & CERT! Dessutom placerade sig BIR-valp Hula som BIS-4 i stora finalringen. Inte dåligt!!!!


Dessutom gjorde bedårande Bodil Dodil debut i officiella sammanhang. Och som hon gjorde det!!! På söndagen klev hon in i ringen och vann sin klass, juniorklass, och slutade som BTKL4!!!!

   

Avslutar med några fler bilder på fina frallor:

     


På återseende!


ANNONS
Av Susanne Klaasma - 10 april 2012 18:47

För mig är påsken inte nån egentlig högtid att "fira" men det är ju alltid trevlig att vara ledig och umgås med nära och kära. Måndag kväll till onsdag kväll hade vi Simon på besök och vi passade på att spela lite fotboll och vara ute med hunden. På långfredagen höll jag i en "prova på"-kurs i rallylydnad i Malmköping i inte alltför jättetrevligt väder...men det var skoj ändå! På påskafton åt vi påsklunch/middag hos svärpäronen och på påskdagen åkte vi till Köping för påsklunch hos min mormor och hundlek. Påsken avslutades sedan med att jag höll ytterligare en "prova på"-kurs i rallylydnad, på annandagen i Köping. Bra uppslutning och jätteskoj! Det var min påskvecka i korthet, några av aktiviteterna har fotats och visas nedan.

Pricken!

           

Jag, Simon och Frans åkte till udden vid Telge Hus så Frans fick titta på vattnet för första gången i sitt liv.

     

    

Påskafton!

             

Hundlek i skogen hemma i Köping.

         

"Prova på"-rallykurs i Köping.  

Avslutar med en bild på en solkatt! :D 

ANNONS
Av Susanne Klaasma - 3 april 2012 17:38

Idag tog vi oss till stora skogen för lite lössläpp av hundar. Vi hade sällskap av Agneta och Ebba och hundarna var som kalvar på grönbete, lycka!

               

Simon och Frasse hittade en bäck som dom undersökte noggrannt.

         

Vi tog även en sväng upp till radio/TV-masten, maffig utsikt över kanalen (hihihi...det var ju lite kul).

   

Väl hemma bliv det lite porträttfotograferande :)

       

Av Susanne Klaasma - 3 april 2012 14:55

Här kommer en ihopklippt film från vår vistelse i Milano!

Av Susanne Klaasma - 1 april 2012 22:21

Idag har jag och Frans varit på den sista inofficiella utställlningen innan utställningarna i Sundsvall. Eftersom han då fortfarande kommer räknas som valp då så är även Sundsvallsutställningarna inofficiella för oss men dom känns ändå mer "på riktigt". Jag behöver väl knappt nämna att han, som vanligt, skötte sig utmärkt i ringen men jag gör det ändå! Att bli BIR-valp 6-9 månader var inte så svårt, vi var ensamma i den klassen idag. Men vi fick ett HP och gick vidare till gruppkonkurrensen. Även mamma var med idag och hon visade upp Elli som även hon blev BIR med HP. Båda vi fick alltså tävla i gruppkonkurrensen!


Frasses kritik för dagen:


Utmärkt typ, tilltalande helhet, välmusklad kompakt o med samlade proportioner, bra huvud och uttryck, helt igenom välgjord utan överdrifter, fin benstomme, bra päls o färg, rör sig m bra steg o härlig attityd. Mycket fin hanvalp.

 

Så, hur gick det då för oss i gruppfinalerna då? Jo tack bra! Elli blev BIG-2 och Frans blev BIG-3. Overall en bra 1 april.

               

Elli - Från domarbord till BIG-2.

             

Frans - Från domarbord till BIG-3.


Ses i Sundsvall!! :D


Av Susanne Klaasma - 27 mars 2012 15:17

När matte är sjuk så får man roa sig på andra sätt än att bara gå. Idag gick vi en sväng genom skogen och Frasse fick träna lite på att klättra upp på stenar och stå på stubbar. Dessutom letade vi på årets första blåsippor (för vår del). Dom har säkert stått här i backen ett tag men dom hade inte tittat fram innan vi åkte till Milano så nu fick vi se årets första :)

           

Frasse i sitt nya ställbara Minxhalsband!

     

Lilla Ferdinand i blåsippsbacken! <3


Av Susanne Klaasma - 26 mars 2012 23:15

Borta bra men hemma bäst. Det måste väl ändå vara ett av dom mest sanna ordspråk som finns?! Efter fem dagar i Milano är vi nu hemkomna och ganska trötta men en liten uppdatering på bloggen måste orkas med ;)


Våren var verkligen kommen i Italien, runt 20 grader varje dag! Det var visserligen ovanligt för den här tidpunkten på året men ibland ska man ju ha tur... Här kommer ett bildregn från ett vårsoligt Milano:

             

Magnolia...mmmm... Vi strosade omkring inne i centrala Milano, åt glass och shoppade lite. Och tittade på den maffiga Doumen.


I fredags hade vi en heldag vid Comosjön där bl a George Clooney har hus. Men vi såg honom inte... :( Tyvärr var det lite soldisigt så bilderna gör inte vyerna rättvisa riktigt. Riktigt, riktigt vackert!

         


Men huvudhändelsen var ju ända lördagens fotbollsmatch på San Siro, Milan-Roma! Det var egentligen ingen höjdarmatch spelmässigt sett men de facto att Zlatan gjorde två mål och därmed såg till att Milan tog segern betyder så sjukt mycket när man sitter där på plats. Han är verkligen kungen av Milano den där Zlatan!

           


Sen hände det inte så mycket mer men jag är grymt nöjd med resan. Nu är det tillbaka till vardagen med jobb och hundaktiviteter, men det går också bra! :D

   


Av Susanne Klaasma - 21 mars 2012 22:42

Dags att knyta sig snart. Upp kl 05 och göra sig iordning för Milano. Flyget går 9.20 men först ska vi hinna med gofrulle i SAS loungen! :D


Håll ställningarna här hemma så ses vi igen på måndag vänner!! <3

 

Presentation


Jag heter Susanne och är en sport- och hundtokig tjej som gillar att skriva och fota. Bloggen kommer handla om det mesta och jag kommer bjuda på en hel del bilder från både vardag och lite mer festliga tillställningar. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Länkar

Frasse Bus

Det här är lilla Frasse, eller egentligen Lufsenburgs For The Good Times. Han är en fransk bulldogg, en fralla, och är född hos Marianne och Leif på kennel Lufsenburg.

 

Just nu har vi precis debuterat i utställningsringen och vi går valpkurs varje måndag. Med tiden har vi som mål att börja träna rallylydnad men Frasse måste bli lite äldre först.

Douglas

Det här är Douglas - Lufsenburgs Browneyed Handsome Man, även han från kennel Lufsenburg

 

Douglas är min första fralla och en del av mitt hjärta. Tyvärr miste jag en del av mitt hjärta i spetember 2011 då han insjuknade i cancer och fick somna in. Den här bloggen är uppkallad efter Douglas, rallyfrallan, eftersom han var en hejare på rallylydnad.

 

Douglas - Älskad & saknad

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se