rallyfrallan

Senaste inläggen

Av Susanne Klaasma - 7 mars 2012 11:10

Idag firar vi ett halvt års kalas här på Elsarostigen! Det är Frans "Frasse Bus" Bulldogg som blir sex månader idag, tiden går så fort! Dagen började med finfrukost för frasse, han fick en heeeel leverpastejsmörgås (stor som en tumnagel) dagen till ära. Mums tyckte lill-Frans! Här kommer lite bilder på Frasses första sex månader i livet  


       

Frans som liten plutt, bara 4 veckor gammal   

Här med sina syskon i valplådan på Björkåsen.

   

 

Syskonen heter, med start från den minsta brindeltiken till höger: Pärlan, Walther, Zkurkh, Denny, Winston, Greta, Frans, Hardy och Zelma.


Sen var det dags för Frans att flytta hem, en  dag av lycka!

             

Så liten, så söt!

         

Med syskonen Greta, Hardy och Zkurkh, och pappa Zumo. På Veterinärboden för att ta 12-veckorssprutan.

Men liten blir snabbt stor...

         


...och när man blir stor får man göra saker! Exempelvis gå på valpkurs...

   


...gå på utställning...

   

           


...följa med på rallyträning...

     


...och på ringträning!

           


Annars är det skönt att bara vara hemma också, gå i skogen och kanske leka med någon kompis. Det är livet!

           


Frans och brorsan Denny:

           


6-månadersdagen firar Frans Bus med att väga in på EXAKT 11 kilogram!

           


Jag vill också passa på att gratulera Frasses syskon idag!

 

Pärlan. Bild lånad av matte Anna Hansson på kennel Clowndogs.

 

Zelma. Bild lånad av Isabella Sörman.

 

Greta. Bild lånad av Ninnie Lundgren.

   

Zkurkh, här med pappa Zumo. Bild lånad av Ninnie Lundgren.

 

Denny...

...och naturligtvis de resterande syskon som jag tyvärr inte har nån bild på. Och grattis kennel Lufsenburg till urfina och supertrevliga valpar!


Glad halvårsdag alla busungar!   

ANNONS
Av Susanne Klaasma - 3 mars 2012 21:04

Idag fick Frasse finbesök från hufvudstaden, brorsan Denny kom nämligen på en lekstund. I fyra roliga timmar var han här och trots att Denny tyckte att Frasse var liiiite jobbig ibland så hade dom riktigt kul och kom bra överens.

               

Leken började med springtävling över (alldeles för) stora domäner. Sen övergick whippetleken i brottningsmatch...

       

Frasse lekte lite charader med Denny och drog lappen som det stod "likna en surikat" på...

 

Trots att det mest hela tiden var lek och bus så hann grabbarna med att tycka om varandra lite iallafall...

 

  

"Nä fy va ljust det är här, vi springer bort till skuggan Denny!"

 

Hur bedårande är inte två runda frallarumpor? :D

 

Man blir liksom varm i hjärtat när man ser hur kul dom har, och jag tror nog att dom känner igen varandra från valplådan även om dom var lite försiktiga med varadra dom första två...sekundrarna! Roligt har dom haft idag och Frasse sover nu gott i sin BIA-bädd.

 

"ATTACK!!!"


Såhär såg det ut inomhus (när grabbarna inte var åtskiljda...):


 

Trevlig fortsatt lördagkväll vänner!

ANNONS
Av Susanne Klaasma - 3 mars 2012 10:37

Igår var jag, syster Eva-Lena, min sambo Björn och syrrans man Patrik på Oscarsteatern och såg Spamalot!! De andra hade fått biljetterna av mig i kombinerade julklappar/födelsedagspresenter och det blev uppskattat! Jag säger bara en sak: föreställningen var fantastiskt bra!!!! I några av huvudrollerna ses Henrik Dorsin, Henrik Hjelt, Kim Sulocki, Johan Glans och Adde Malmberg.


Musikalen är baserad på Monte Pythons film "Holy Grail" och det är ju helt skruvat sjuk, och så fantastiskt rolig! Bäst på scen var nog, enligt mitt tycke, Kim Sulocki som kung Arthurs hjälpare, ni vet han med kokosnötterna! :D

Även Johan Glans med sitt fantastiska minspel rev ner stora applåder fråna alla inklusive mig själv. Alla var ju naturligtvis bra men dessa två herrar var något alldeles extra! Jag rekommenderar verkligen Spamalot om man vill få sig ett gott skratt. Jag tror den passar dom flesta åldrar då den trots lite "fulhumor" ändå är rumsren. Så gå och se den! Det får bli mina slutord i detta inlägg.

         

Av Susanne Klaasma - 26 februari 2012 23:01

Idag har jag och Frasse varit i Kungsörs Hundarena på ringträning och föreläsning. Vilken underbar plats för hundevenemang! Uppvärmt, rymligt och konstgräs. Helt perfekt! Arrangemanget stod kennel Callabalooz Caroline Persson för. Utställningsdomaren Kari Ögren gav utställningstips under nästan tre timmars träning och nästan 40 frallor fick personlig feedback, nyttigt och kul. Caroline hade fixat fika också så praktik varvades med lite fika och umgänge. Utom för mig då som fotade ALLA hundar! Nästan 8 GB bilder blev det... ;)


Så kul att träffa alla underbara frallor och deras ägare!! jag tycker ju att övrig info angående detta är överflödigt så nu får bilder från dagen berätta resten. Varsågoda, en dag i fralleland!

     

Tre systrar... Bodil, Bea och Ellen.

                   

Frallor i olika former och färger kändes igenom på domarbordet och deras handlers fick nyttiga tips att ta med sig till utställningsringarna.

       
Många vänner var på plats och det är alltid en fröjd att "tjöta" med frallafolk.

Såklart fick även Frasse lite ringträning mellan fotosessionerna! Marina bakom kameran när vi står framför den. Tack!

           

Ett axplock av dagens bilder. Nu säger vi godnatt här hemma.

/Susanne

Av Susanne Klaasma - 21 februari 2012 15:18

Idag är ingen vanlig dag för det är Simons födelsedag. Idag är det heller ingen vanlig födelsedag för det är Simons TIONDE födelsedag!!! Milstolpe!!! Första gången han fyller tvåsiffrigt, det är stort. Lilla Simon... Mostins lilla Simon... Ja tiden flyger visst förbi utan att man märker det. Eftersom det är Simons dag idag så är det ju inte mer än rätt att han får ett helt eget inlägg här på bloggen. Grattis på dig pussunge!! 

     

 

Hur liten var han inte här?? Känns som både igår och evigheter sedan. Hur går det ihop? Dom här korten är från 2007, då var Simon 5 år. Halva sig alltså...

                 

Två olika år på Kolmården! Dom översta bilderna är från 2008 och dom undre bilderna är från 2009.

 

Simon, snart 7 år, med Douglas, snart 3 månader. Året var 2009, i januari. Då var dom små, båda två.

           

Kompisarna Simon & Douglas julen 2010.

 

En inte heeelt otippad bild! "Skruv - om Simon själv får välja!"


Vi har ju hunnit åka på ett par resor ihop också, den där Simon och jag. Han är en berest ung man. Spanien, England, Mallorca, Grekland, Kap Verde och snart Italien. Här kommer några bilder från våra fotbollsresor i Barcelona och London.

                     


Sen har han ju varit här hos oss och hälsat på ett gäng gånger, alltid lika uppskattat. Speciellt den där lilla svarta fyrbenta saken uppskattar besök av Simon. Simon var med när Frasse Bus hämtades från kenneln och det glömmer han inte!!

       

Riktiga kompisar är dom...

     


För Frasse är alla pojkar i tioårsåldern möjliga Simon's, vilket innebär ett vilt viftande på rumpan varje gång vi möter någon. Så här kul har Simon & Frasse när dom träffas:


 

   

Simon, dagens man!!


Stort grattis Simon på din 10-årsdag önskar mostin, Björn och Frasse Bus!!!! Pussar och kramar   

Vi måste avsluta inlägget med den obligatoriska födelsedagshälsningen...


Av Susanne Klaasma - 19 februari 2012 18:12

Kan det vara så? Ska vintern övergå i vår nu? Här hemma är det plusgrader och den vita snön har förvandlats till grått slask... Just den här delen av vintern tycker jag inte om. Frasse är inte heller så imponerad av slask och plask, man blir ju liksom blöt om tassarna!!! Jag tänkte att det kanske såg bättre ut i skogen, det brukar ju kunna ta längre tid för snön som ligger i skogen att töa bort så det var värt ett försök. Vi tog bilen till vår lagom långa skogsrunda, till Frasses lycka! Väl i skogen märkte vi snabbt att det inte var torrt där heller... Men det var iallafall mindre blött! Frasse verkade glad ändå.


Kameran fick följa med för jag tänkte att snön kanske snart är borta och jag ville ta några fina snöporträttsbilder på Frasse. Kommer här.

           

     

Fina Frasse   

     

 


Hoppas nu att snön smälter bort snabbt och att allt det gröna växer upp. Om vintern ändå ska ta slut kan den ändå göra det fort tycker jag. Jag gillar ju vintern men inte slask, och jag måste ju säga att våren inte är så dum den heller. Måste ju lägga till några bilder från våren för att se ljuset i slasktunneln.

     

Älskade finaste Douglas    agerar vårblomma bland alla vackra vitsippor. Välkommen vår, närhelst du vill!


Trevlig sista kväll på helgen.


/Susanne


Av Susanne Klaasma - 18 februari 2012 19:44

Idag var jag och Frasse tillbaka på samma ställe som för en dryg månad sedan, där vår gemensamma utställningskarriär startade. det var dags för valputställning i Sollentuna Rackethall ogen, den här gången i Cavaliersällskapets regi. det var över 400 hundar anmälda och 23 av dessa var franska bulldoggar. Frasse gick i klassen hanar 4-6 månader och där var det åtta valpar anmälda.


Som vanligt skötte sig Frasse klanderfritt både i ringen och utanför, han är så cool den där lilla killen! Här kommer lite bilder från dagen, alla bilder på Frasse är tagna av Marina Eriksson. Tack!

   

Ovan ses "Frasse" Lufsenburgs For The Good Times & "Sten" Lufsenburgs I'm Not The Marrying Kind i klassen hanar 4-6 månader.

       

Dagens domare, Samuel Carlid, känner igenom Frasse på bordet. Sedan var det dags för Frasse att entra golvet och visa upp sig från sin allra bästa sida.

     


Trots att Frasse var jätteduktig gick det inte hela vägen idag. Kanonkritik fick vi, den bästa någonsin faktiskt, och vi blev placerade fyra i klassen, men utan HP och det var ju lite tråkigt. Ett HP är han ju faktiskt värd! Men men... Nästa gång! :)

Här kommer dagens kritik:


Tilltalande hane. Lagom kompakt för åldern. Utmärkt huvud, fina öron och utmärkta ögon. Korrekt överlinje. Goda vinklar. Välgående, trevligt temperament.

 

Men dagen i utställningshallen tog inte slut efter Frasses bedömning. Fler snygga hundar skulle bedömas! I Frasses klass vann "kennelbrorsan" Lufsenburgs I'm Not The Marrying Kind, "Sten".

     

     

Sten blev även BIR-valp 4-6 månader och fick tävla vidare i gruppfinalen för valpar 4-6 månader lite senare.

BIR-valp 6-9 månader blev "Harry" Hagabergslidens Gravensteiner som även han fick tävla vidare i sin gruppfinal valpar 6-9 månader.

       

 

Som en liten vågmästare i detta maskulina BIR-vinnande så blev tiken "Inez" Lufsenburgs Black Star, BIR-valp 9-12 månader.

         

Lilla Inez lyckades även som dagens enda fralla placera sig i gruppen, en finfin andraplats i gruppfinalen för valpar 9-12 månader.

 

 

Grattis till alla dagens vinnare!!! Grattis även till kennel Lufsenburg som fött upp två av dagens tre BIR-valpvinnare och grattis till kennel Hagabergliden till ytterligare en BIR-valprosett till er uppfödning.


Till slut vill jag bara skriva ett stort TACK till alla fina frallemänniskor som förgyller dessa utställningsdagar. Och idag, som sagt, ett extra tack till Marina som fotade hela tävlingen. Det måste firas med ett par fina bilder som jag tog på Marina och hennes minsta tjej Bodil.

   

Alltså, hur söta tjejer!?!?   


Det var allt för idag. Trevlig fortsatt lördagkväll!

Av Susanne Klaasma - 14 februari 2012 13:31

...ja, det är ungefär det mitt liv handlar om just nu! Inte mig emot :)

i lördags var ju Frasse på valputställning, i söndags var det årsmöte med SHK Södertälje ute i Bastmora och igår var det valpkurs för Frasse. Utställningen har jag redan skrivit om i ett tidigare inlägg men årsmötet och valpkursen ska berättas om nu.


Årsmötet i sig var egentligen inte den största anledningen till att jag åkte ut till Bastmora i söndags, den största anledningen var att min fina vän Amanda Lundsgård skulle få ta emot pris för Årets Rallyekipage 2011!!! Jag och Agneta valde Amanda och hennes Tira med motiveringen:


"Trots år av skador, operationer och rehab för Tira har ingen av dom gett upp och 3˝ år efter Tiras diagnos stod dom på tävlingbanan för sin första rallylydnadstävling. Och som dom genomförde den! Amanda & Tira gick igenom banan utan minsta fel, de fick alltså maximala 100 poäng! Och det i sin första tävling! Det är ingen enkel sak att genomföra."

 

Såklart Amanda och Tira skulle ha priset!! Här nedan kommer ett klipp på Amanda & Tiras 100 poängstävling, filmat och klippt av Amandas make Anders Lundsgård.

 

Agneta talar om motiveringen, och vinnaren är....

 

...Amanda med Tira!!! Grattis igen!   

   

 


Gårdagens valpkurs knallade på som vanligt, allt går bra förutom fasthet när någon kompis går för nära och slalom mellan kompisar...då vill man gärna leka lite! Men det kommer, vi måste bara träna. Här nedan kommer några av "klasskompisarna", med presentation.

 

Chihuahuan Bambi.

 

En Lagotto Romagnolo vid namn Leo.

 

En Coton de Tuleár vid namn Nelson.

 

En belgisk vallhund, av sorten Terverence, som lyssnar till namnet Cassie.

 

En till belgisk vallhund (minns ej sort), Vejron heter han.

 

Mopsen Ivan.

 

Igår hade vi dessutom besök av Krohmforländern Ellen och hennes matte Anki. Dom visade hur man kan träna bakdelskontroll med hjälp av en badrumspall. Bra träning är det!

 

Även Kattis fina Russel Wilma fick vara med på ett hörn.


Det är inte konstigt att man är trött efter helgens alla bravader! ;) Tack å hej för nu vänner!


Presentation


Jag heter Susanne och är en sport- och hundtokig tjej som gillar att skriva och fota. Bloggen kommer handla om det mesta och jag kommer bjuda på en hel del bilder från både vardag och lite mer festliga tillställningar. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Länkar

Frasse Bus

Det här är lilla Frasse, eller egentligen Lufsenburgs For The Good Times. Han är en fransk bulldogg, en fralla, och är född hos Marianne och Leif på kennel Lufsenburg.

 

Just nu har vi precis debuterat i utställningsringen och vi går valpkurs varje måndag. Med tiden har vi som mål att börja träna rallylydnad men Frasse måste bli lite äldre först.

Douglas

Det här är Douglas - Lufsenburgs Browneyed Handsome Man, även han från kennel Lufsenburg

 

Douglas är min första fralla och en del av mitt hjärta. Tyvärr miste jag en del av mitt hjärta i spetember 2011 då han insjuknade i cancer och fick somna in. Den här bloggen är uppkallad efter Douglas, rallyfrallan, eftersom han var en hejare på rallylydnad.

 

Douglas - Älskad & saknad

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se