rallyfrallan

Senaste inläggen

Av Susanne Klaasma - 11 februari 2012 23:58

På lördagen styrde jag, mamma och Frasse bilden mot Örebro för årets andra valputställning. Det var i och för sig även en utställning för vuxna hundar men flest valpar var på plats vill jag påstå. Det var tio franska bulldoggar anmälda, sju valpar och tre vuxna. Frasse var ju såklart anmäld i valpklass eftersom han precis "fyllt" fem månader, han mötte tre andra hanar i sin klass.

   

Hanvalpklassen fr. v: Dessatorpets Mister Boris, Lufsenburgs For The Good Times "Frasse", Lufsenburgs Tutti Frutti "Hilton" och Radeau Diesel.

     

Frasse på bordet, i väntan på att få sin individuella bedömning av domare Jan Törnblom.

 

Frasses fina kritik för dagen:


"Maskulin hane med fina proportioner. Välplacerade öron och ögon. Fint nosparti, bra hals. Välvinklad bak och fram. Bra bröstkorg och djup. Fin rygg, bra kors. Rör sig väl från alla håll. Trevligt temperament. Välvisad"

 

  

Bästa hane med HP blev dagens resultat!!! :D

     

Ovan ses två av Frasses fina konkurrenter, högst upp den danske importen Radeau Diesel och på de två undre bilderna fina Hilton!! Har han Janoelhuvud den killen eller??? Love! Även Hilton förärades med HP.

 

När man är duktig får man en puss på nosen!! Och extra mycket skinn på näs...rumpan!!! ;)


 

 

Ovan ses tikklassen med två Lufsenburgargsvalpar som deltagare: Lufsenburgs Are You Lonesome Tonight (skäcken) och Lufsenburgs Rock-A-Hula Baby "Hula". Båda två med fin kritik och varsitt HP men Hula fick denna gång se sig besegrad. De här två tikarna och Hilton är kullsyskon, e. Obelix Janoel u. Lufsenburgs Wooden Heart.

   

Dagens bästa tikvalp Lufsenburgs Are You Lonesome Tonight.


"Matchen" om BIR och BIM skulle alltså gå mellan två Lufsenburgare!! Spännande!

 

Lufsenburgs For The Good Times vs. Lufsenburgs Are You Lonesome Tonight...

   

...och vinnare blev Frasse Bus!!! Wiiiiieee!!!

    

BIM & BIR!!!

 Sen var det bara att vänta på att resten av sällskapshundsgänget skulle bli färdigdömda... Gulliga Marina hade gjort urgoda mackor och Magnus hade bakat finfina Skogaholmsbullar... Lite hundmys och snicksnack hans också med vid ringside.

     

Frusna frallan Frasse...

 

Mamma och urgulliga Hula!!! Love!


Sedan blev det så äntligen dags för gruppfinal! 20 sällskapshundar i olika raser tävlade om fyra rosetter...

   


Hur gick det då till slut???

 

...jo det gick kanonbra!! BIG-4 blev vi och fick ta emot dagens tredje gratisrosett!! :D Dktiga, fina Frasse Bus!!   


Det var en dag i Kvinnerstas uppvärmda ridhus. Uppvärmt och trångt är två ord för dagen...och det tredje ordet måste bli: NÖJD! Godnatt vänner!


Tack mamma och Marina för hjälpen med fotandet och för all hjälp runt ringen :)


ANNONS
Av Susanne Klaasma - 7 februari 2012 10:06

Idag blir den här stiliga killen 5 månader gammal!!!!

 

                   

                 

ANNONS
Av Susanne Klaasma - 6 februari 2012 22:09

Efter helgens konstanta kalasande och fikande åtegick livet idag till det normala. Fina blommor stod dock kvar på bordet som en liten påminnelse (eller ett hån?) om att jag blivit ett år äldre.

Men Simon har åkt hem och lugnet har lagt sig på Elsarostigen. Tråkigt men skönt! Det är absolut inte jobbigt att ha Simon här men det är jobbigt med kalas, det är ju bara massa springande mellan kök och vardagsrum hela tiden ;P

Men det är trevligt att träffas så det är ok. Trött kan man ju vara som idag istället.

   

Simon är ju hur cool som helst, ge honom ett ägg och en PS3-dosa så är han nöjd för dagen! Nej då, så illa är det inte men faktum är att han inte kräver speciellt mycket. Han är nöjd med det som erbjuds för dagen, oavsett om det är bio eller hemmaskrot. Skönt säger mostin!  


Men som sagt, idag övergick kalaset till vardag igen och som vanligt på måndagar så stod valpkurs på agendan. Kontaktövningar, koppelgående och fasthet tränade vi på och som vanligt var Frasse pigg...till en början...

   

Frasse spanar av läget.

       

Det är en härlig blandning vi har i vår "klass" och alla valpar är lika goa och trevliga!

 

Katti är med och ger tips och råd vid behov.

   

Som jag skrev tidigare så var Frasse pigg som vanligt när vi kom till kursen, men idag gick piggheten över... Jag tror allt kalasande hade tagit musten ur lillkillen! Sista halvtimmen orkade han knappt göra busutfall när de andra gick förbi (bara lite ibland...) utan han satt mest och kollade läget...

 

...och tillslut blev t o m det för mycket så Frasse gav upp allt engagemang och lade sig helt enkelt på golvet. Det fick räcka tyckte Frasse! Man kan ju inte vara på topp jämt, speciellt när man inte ens fyllt 5 månader... Men imorrn, imorrn då smäller det. Då blir Frasse 5 månader gammal och har inget att skylla på längre... ;)

 

Gonatt önskar jag alla fina läsare. Frasse sover redan på soffan och jag kommer nog snart göra detsamma! :D

Av Susanne Klaasma - 5 februari 2012 21:30

Som ett tilläggsinlägg till det förra inlägget om utställningen kommer här bilder som underbara Lena Emanuelsson tog på mamma och Dilla när dom vänstervarvade i ringen. Tack snälla Lena för att du tog dig tid att fotografera!

 

Grundlig genomgång på bordet...

   

...uppställning framför domaren...

   

...vilket ju måste ha gått jättebra och domaren verkade tycka mycket bra om Dilla! Finfin kritik och ett CERT blev belöningen. Här kommer Dillas kritik:


"Utmärkt typ. Korrekta proportioner. Mycket bra topline. Bra kors- och svansansättning. Bett utan anmärkning. Gott förbröst och bröstdjup. Låg has. Knutna tassar. Rör sig väl, med drive och harmoni. Trevlig och välvisad."

 

    

Dagens nya champions får ta ett ärevarv och visa upp sig!

     

SEN får man motta sin Championrosett!!! Lycka!!

 

Av Susanne Klaasma - 5 februari 2012 19:23

Idag var det utställningsdags i Borlänge. Det var Svenska Hundklubben som anordnade internationell utställning, den första för året i deras regi. Mamma hade anmält sin dvärgschnauzer "Dilla" Falkendals Breaking The Deal och OM hon skulle få CERT idag skulle det innebära ett finfint Championat för Dillibong... Jag hoppade faktiskt över den här utställningen, det blir ju en del åkande kommande helger ändå. Tråkigt att missa men ibland måste man välja. Som min kloka mamma brukar säga: "man kan inte vara med på allt!".

 

Falkendals Breaking The Deal "Dilla" från Kennel Falkendal har blivit badad, utställningstrimmad och borstad och är redo för ringen! Så hur gick det då i Borlänge? Jo, det gick sååå bra!!! Dilla blev bäst i ras (BIR) och Grupp-3. Hon fick alltså sitt tredje CERT och blev således Svensk Utställningschampion inom SHK!! Stort grattis till mamma & Dilla och Kennel Falkendal!!!

 


Dagens andra superroliga nyhet från samma ställe är att min fina vän Maria Jones ställde ut sin fralla Lufsenburgs Hot Dog "Hero" och blev BIR och Best in show Unghund!!!! BIS1 Unghund, det är ju hur stort som helst! Stort grattis Maria & Hero och även Kennel Lufsenburg!

 

Foto: Lena Emanuelsson.


Återigen stort grattis till finfina resultat!!!

Av Susanne Klaasma - 4 februari 2012 16:32

...MEN JAG ÄÄÄÄÄLSKAR JU DET HÄR VÄDRET!!!! Kallt, soligt och 3 dm snö är precis min melodi så det är klart att det blir mycket "vara ute" och mycket fotande. För även om man inte gillar det här vädret så kan man inte låta bli att uppskatta alla fina vinterbilder som tas. Naturen, som den är nu, är helt enkelt bildskön. Så nu kommer det ett bildregn av vinterbilder igen, den här gången är Simon med så lite variation blir det iallafall! :D

                         

Måste även bjuda på en lite halvkul video på en arg Frasse, han gillar inte riktigt snökocklan som ligger mitt på vägen...

Trevlig lördagkväll!!!
  

Av Susanne Klaasma - 4 februari 2012 11:31

Igår den 3 februari 2012 var det dags för mig att fylla 28 år. Det är konstigt det där med ålder för jag blir ju äldre och äldre men jag märker det inte på mig själv utan på allt annat runt omkring mig! Simon växer och blir stor... Frasse växer och blir stor och det dimper ner konstiga kuvert i brevlådan, med nått som kallas pensionsval, var och varannan dag. Ändå är jag fortfarande 22 år i sinnet!! Jaja, det är ju trots allt bara siffror.


Dagen började produktivt med tvättning och städning, inget som är kul att visa här på bloggen. Men vid lunch så tog jag Frasse och körde till stora skogen för en löspromenad, det älskar Frasse! Spring fritt utan koppel är livet. Här kommer ett litet bildregn på vår gårdag i stora skogen.

             

Efter vår lilla skogsrunda bar det hemåt, dags för de sista förberedelserna inför kvällens tacobjudning. Några från familjen och några vänner skulle komma på besök. Jag tycker att det är mysigt när det kommer några stycken och firar, det räcker gott och väl när man fyller 28... Såhär såg kvällen ut i bilder!

 

       

Trevligt med god mat i goda vänners lag!

   

Jag bjöd på tacos och efterrätt, Leilas goda kladdkakemuffins och bullar!

   

Jag fick paket. Böcker, kläder och en gottepåse med massa smarr! Och Euro... (Milano snart!)

   

Det mystes med hund...

     

...som tillslut gav vika för sin trötthet och somnade sött. Det är jobbigt att vara på kalas tyckte Frasse.

 

Familjen åkte hem. Iallafall 3/4 av familjen...

 

...Simon blev nämligen kvar över helgen! Det var ju bestämt innan och det är alltid lika kul!

   

Fina tjejer! <3

     

 

Det sista som hände var att det spelades lite FIFA och NHL och lagom till det skulle bli en ny dag somnade vi sött här hemma, allihop!

Av Susanne Klaasma - 31 januari 2012 11:56

Nej, jag har inte sett filmen... Titeln på inlägget syftar till den unge man som kommer och hälsar på i helgen. Simon, snart 10 år, kommer till oss och ska vara här hela helgen! Kul! På fredag och lördag kommer det lite annat löst folk också men dom ska inte sova kvar...hoppas jag... Jag vet en som kommer bli överlycklig över det här besöket, nämligen Frasse! Det är ju lill-husse som kommer, han var ju med när vi hämtade hem lillgrisen!

 

Som det verkar nu så ska det fortsätta vara kallt med bra väder och snö så det kanske blir en tur i backen, OM Simon har några pjäxor som passar. Han växer ju så det knakar den lilla skiten. Kalas, slalom, Milanmatch och bus med Frasse ska hinnas med sen får vi se om det blir nån bio eller annat... Man måste ju hinna med så mycket på så kort tid...


Det är faktiskt bara EXAKT tre veckor kvar tills Simon fyller 10 år, vart tog tiden vägen??? Jag hade alltså precis fyllt 18 år när han kikade ut, det var ju typ igår. Nu fyller jag 28...men det är ett annat inlägg! Här får ni några fina bilder på Simon och ekarna istället.

     

       

Fantastiska bilder tagna av duktiga Nicklas Eriksson!! Tror att min kära syster, tillika Simons mamma, har tagit just bilderna på Simon och ekarna :D Finfina bilder allihop! Nu är det bara att invänta fredag! Avslutar med en Simon & moster-bild.

 


Presentation


Jag heter Susanne och är en sport- och hundtokig tjej som gillar att skriva och fota. Bloggen kommer handla om det mesta och jag kommer bjuda på en hel del bilder från både vardag och lite mer festliga tillställningar. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Länkar

Frasse Bus

Det här är lilla Frasse, eller egentligen Lufsenburgs For The Good Times. Han är en fransk bulldogg, en fralla, och är född hos Marianne och Leif på kennel Lufsenburg.

 

Just nu har vi precis debuterat i utställningsringen och vi går valpkurs varje måndag. Med tiden har vi som mål att börja träna rallylydnad men Frasse måste bli lite äldre först.

Douglas

Det här är Douglas - Lufsenburgs Browneyed Handsome Man, även han från kennel Lufsenburg

 

Douglas är min första fralla och en del av mitt hjärta. Tyvärr miste jag en del av mitt hjärta i spetember 2011 då han insjuknade i cancer och fick somna in. Den här bloggen är uppkallad efter Douglas, rallyfrallan, eftersom han var en hejare på rallylydnad.

 

Douglas - Älskad & saknad

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se