rallyfrallan

Alla inlägg under januari 2012

Av Susanne Klaasma - 17 januari 2012 21:36

Inom loppet av tre dagar har två stora galor gått av stapeln, en nationell och en internationell. En film- och TV-gala samt en idrottsgala.


Natten mellan söndag och måndag minglades det friskt på röda mattan i Hollywood då den årliga Golden Globe-galan (Golden Globe Awards) lockade skådelspelareliten. Golden Globe är den gala efter Oscarsgalan (biofilmer) och Emmy Awards (TV-serier) som står högst i kurs i nöjesbranschen och priser har delats ut sedan 1944! Michelle Williams, Meryl Streep, George Clooney och Kate Winslet är några av årets vinnare. men det finns en sak som nästan får mer, eller liks stort fokus, som vilka som vinner, nämligen vilka klänningar den kvinnliga Hollywoodeliten väljer att bära på galan. en hel del gudomligt vackra skapelser men även några riktiga floppar bjöds det på. Här kommer några av de finaste (enligt mig!):

 

Sofia Vergara i en Wera Wang         


   

 Jessica Alba i en Gucci

Charlize Theron i en Dior 


   

  Angelina Jolie i en Atelier Versace


  


Emma Stone i en Lanvin                                            

      Kate Winslet i en Jenny Packham

 

Lea Michele i en Marschesa  


 

Michelle Williams i en Jason Wu


 

Kate Beckinsale i en Roberto Cavalli 


   

Jessica Biel i en Elie Saab

 

Nicole Kidman i en Versace   


     

Nicole Richie i en Julien MacDonald

 

Claire Danes i en J. Mendel


Dessa 13 klänningar, och kvinnor, tycker jag var absolut vackras på Golden Globe-galan. Olika varianter men alla med moderna snitt och elegant och stilfullt stylade med hår, make-up och accessoarer. Det är så kul att se alla vackra klänningar!


Alla är dock inte riktigt lika vackra och smakfulla... Här kommer jag ge er min absoluta icke-favoriter från galan:

Sarah Michelle Gellar i en Monique Lhullier               


 

 Kelly Osbourne i en Zac Posen


 

Piper Perabo i en Theysken's Theory 


     

 Madonna i en Reem Acra


Så, det var ett litet klänningsammandrag från Golden Globe Awards 2012. Vilken är er favorit??

 


Som sagt så hölls det även här på hemmaplan en årligt återkommande gala den här veckan, nämligen Idrottsgalan. I måndags kväll prisades de idrottsmän- och kvinnor som under 2011 uträttat något utöver det vanliga.


Årets manliga- respektive kvinnliga idrottare vanns av Marcus Hellner och Therese Alshammar.

 


Årets lag blev Charlotte Kalla & Ida Ingemarsdotter efter deras lagsprintguld i VM i början av 2011.

 


Svenska Dagbladets Bragdguld tilldelades, även det, av Therese Alshammar och årets Jerringpris vanns rekordhögt av ryttaren Rolf-Göran Bengtsson.

 


Övriga priser tilldelades Per Johansson (Svenska Damhandbollslandslaget) för årets ledare, Moa Hjelmer tilldelades det lilla bragdguldet och pris för årets nykomling och Therese Alshammar tilldelades även pris för årets prestation. Utöver dessa idrottsliga priser delas även Idrottsakademins hederspris vilket tilldelades Patrik Sjöberg för hans mod att gå ut med de sexuella utnyttjanden han fick utstå som liten. Detta har lett till att många fler kommit ut med sina mörka livshistorier.


Galor och priser i all ära men störst är ändå känslan av en lång spurtuppgörelse i skidspåret där Northug spurtas ner av Hellner, eller ett mål som tar ett svenskt landslag till ett mästerskap. Även en film där känslorna på allra bästa sätt rörs upp till ytan är så mycket bättre än priser och utmärkelser. Så tycker jag och det tror jag även gäller för idrottare och skådisar, prestationen där och då är det som räknas och allt som kommer i efterhand är bara bonus.


Mode · Sport
ANNONS
Av Susanne Klaasma - 15 januari 2012 21:14

Idag var det start för Rallysektionen SHK:s öppna rallyträning i Bastmora. Den öppna träningen kommer hållas varje jämn söndag kl. 10-11.30 för den som är medlem och vill.


Sex tappra själar var vi som trotsade kylan och tog oss ut i solskenet. Sex tvåbenta, sex fyrbenta! Camilla och agneta hade ställt upp en rallybana med nybörjar- och fortsättningsmoment och träning varvades med tips och fika i den varma klubbstugan. Det är så kul att träffa underbara vänner och likasinnade! Här kommer en bildkavalkad av fina vänner:


       

Agneta med Dino visar fint sammarbete.


         

Camilla och Gandi har finfina resultat i rallylydnad på meritlistan och det syns även på träning!


       

Även Amanda och Tira har kanonresultat i bagaget, en tävling där dom tillsammans lyckades få maximala 100 poäng! Fantastiskt bra!


   


Även Margitha med Mira och Ulla med Gloria gick banan utan problem. Vilka duktiga rallyekipage SHK Södertälje har! Jag och Frasse gick mest runt och fotade alla fina samarbeten och checkade in klubbens stora ytor men innan banan plockades bort kände jag att vi var tvungna att testa lite. Visst, en hel del sträckta koppel och bristande samarbeten men ändå...vilken rallykille jag har!!! Klockrent "1,2.3-bakåt", snygga frontsitt och blicken på mig oftast. Verkligen imponerad för att aldrig ha tränat :D

     


Tack fina vänner för en trevlig förmiddag, tur att detta blir en återkommande tradition! Avslutar inlägget med några nya bilder på den nu 8,5-kilo tunga Frasse, 4 månader och 11 dagar gammal.

         


ANNONS
Av Susanne Klaasma - 14 januari 2012 19:33

Så var det äntligen dags! Frasses preimär i utställningsringen! Länge har jag saknat att stå där vid ringside och förbereda mig med nummerlapp och godis så när jag satte på Frasse utställningskopplet kände jag fjärilarna i magen, precis så som det ska vara. Det spelar faktiskt ingen roll om det är en liten inofficiell valptävling eller om det är en officiell utställning i SKK:s regi. Det var så kul och jag ska inte sticka under stol med att jag hade vissa forhoppningar, Frasse är ju så fin!


Vi gick i valpklass 4-6 månader och det var tre deltagande hanar i vår klass. Frasse, Frasses kullbror Zkurkh och en liten kille från Jargongs kennel.    

 


Frasse skötte sig exemplariskt i ringen och gick jättefint på det hala golvet. Efter att ha pussats lite med domare Karl-Erik "Boxer-Kalle" Johansson så lyckades vi knipa förstaplatsen i vår klass, med HP!! Så kul!

 


Finfin kritik fick han också: "Mentalitet: mycket vänlig. Välutvecklad valp med härlig stil. Mkt bra huvud. Välburna öron.Kunde ha ännu mörkare ögon. Brett nosparti. Bra hals. Kort kompakt kropp. Bra front. Bra vinklar. Rör sig o visar sig bra." 1:a kvalité, 1:a konkurrens och BHKL2.


Utöver detta fick jag ett kvitto på Frasse som är värt mer än alla kritiker, han tyckte det var kul och framför allt kunde han slappna av och sova mellan varven. Skönt att veta tycker jag.


Frasse, Zkurkh och deras kullsyster Greta ställde upp i syskonklass och mötte Inez, Bullen och Floyd från 8-månaderskullen. Småbusarna blev bästa syskonklass med HP men placerade sig tyvärr inte i stora BIS-ringen. Men vi var glada ändå!

 

Greta, Frasse och Zkurk i ringen. Otroligt vackra rörelser på gruppen och mycket bra vinklar.

 

Den snygga, men ändock besegrade, äldre syskonskaran med Inez, Bullen och Floyd.


Som jag skrev blev Frasse andra bästa hane, det betyder ju tyvärr att han fick stryk... Men vinnaren, Lufsenburgs Blueberry Hill "Bullen", är en riktig snygging och väl värd segern. Han är dessutom nästan fem månader äldre än Frasse och mycket mer utvecklad. Han är riktigt stilig!


Bullen började med att besegra en tik från Jargongs kennel i kampen om BIR:et. Var fawn färgen för dagen?

 


Sedan fortsatte Bullen sin resa mot den stora finalringen. I gruppfinalen åkte hund för hund ut och tillslut stod Bullen som BIG1.


     


Sedan blev det dags för Bullen att göra entre i den stora ringen... Och det gick ju hur bra som helst!! Återigen skickare domare Karl-Erik Johansson ut hund för hun tills det tillslut endast återstod två hundar, Bullen och en samojed. Där drog samojeden det längsta strået men BIS2 är inte fy skam i sin första utställning!


 

   

 


Bullen fick stå i rampljuset idag!


 


Men all heder åt min lilla Frasse som gjorde så bra han kunde och nästan nådde ända fram. Jag tror vi kommer få se mer av Frasse långt upp i listorna i framtiden, men det är bara vad jag tror... :)

   


Av Susanne Klaasma - 11 januari 2012 20:31

Den här veckan har två stora sportprofiler för alltid skrivit in sig i historieböckerna. Den ena som den fantastiske målvakt, orubblige vinnarskalle och människa han var och den andra som den kanske bäste stora lilla fotbollsspelare genom tiderna.


Stefan Liv hann med mycket på isen under sina blott 30 år. Det kanske största, att han som ende målvakt har varit med om att vinna både VM-guld och OS-guld samma säsong, 2006. Han hann även med att respresentera ett flertal klubbar i sin karriär, den sista av dem Lokomotiv Jaroslavl. Den 7 juni 2011 kraschade spelarplanet som skulle ta Lokomotiv Jaroslavl till deras första seriematch och hela laget omkom. Stefan hade skrivit på för Jaroslavl samma säsong för att ha lättare att komma hem till sin familj, han fick aldrig chansen...


HV71, klubben Stefan var förstemålvakt för i sex säsonger, hedrade hemmasonen genom att, den 10 januari 2012, hissa upp Stefan Livs tröja i taket på Kinnarps Arena. En tröja med siffran 1, en tröja som aldrig får bäras av någon annan HV71-spelare, därför att för Jönköpingsborna, och för många andra, är Stefan Liv nummer 1 för alltid.


Hela Stefans familj, med hans änka Anna och deras två små söner i spetsen, fanns med på ceremonin. Anna Livs tal var vackert och berörde hela Kinnarps Arena.


     


Stefan Liv, en hjälte att minnas.


En annan sportprofil som den här veckan har skrivit in sig i historieböckerna är Leonel Messi. För tredje gången i rad fick han "Ballon d'Or" (guldbollen) som tilldelas årets bäste fotbollsspelare i världen. Endast en spelare har lyckats med denna bedrift tidigare, den franske mittfältaren Michel Platini. 2011 års Guldboll tilldelades Messi efter att ha fått flst röster i kamp med Christiano Ronaldo och Xavi.


messi är en stor liten man och man kan ha delade meningar om honom men en sak är säker: har man tilldelats Guldbollen tre år i rad är det ingen slump, då är man bäst i världen!

     

Av Susanne Klaasma - 9 januari 2012 20:54

4 månader och 2 dagar hann Frasse bli innan han gjorde sin kursdebut! Valpkursen med Apollogruppen inomhus i Västberga startade idag vilket uppskattades mycket av Frasse. Jag tror jag ska börja kalla honom "den franska ostbågen" efter allt hans viftande på rumpan, så glad kille! Katti och Bodil som håller i kursen förklarade att fokus ska ligga på samarbete och trygghet vilket vi fick börja träna på redan idag genom olika kontaktövningar. En "pussövning" där man skulle hålla en godis i munnen för att hunden skulle våga ta kontakt nära och en övning där man skulle lägga en godis på golvet och hunden skulle "be om " att få ta den, alltså ta ögonkontakt. Det gick bra efter ett tag. På slutet fick vi träna på sitt, men det kan ju Frasse redan! ;)


   

Kontaktövningsträning!

       

Några av dom andra valparna på kursen. Med på kursen idag var en pudel, en mops, en chihuahua, en fralla, en lagotto och en till lurvig sak som jag inte vet.

   

Bodil och Katti använder Diva som "visningshund" vilket innebär MASSOR med godis för Diva, perfekt tänkte hon!

 

Kul att vara på banan igen tycker jag och det känns skön att veta att Frasse också gillar det, han är en riktig liten arbetare den där Frasse Bus. Nu sover han sött på mattan här hemma, det är tufft att vara på kurs. Tufft men nyttigt!

Av Susanne Klaasma - 9 januari 2012 11:10

Jag saknar dig... Vinter! Tycker det är tråkigt att det där jag bor inte är snö. Allt blir så ljust och fint med snö. Får vara glad för det lilla tunna lager rimfrost som ligger på backen. I går plockade vi bort julen här hemma, skönt på ett sätt men tråkigt på ett annat. Julen är ju allt bra mysig ändå! I år har all min julstämning funnits i tända ljus, julmusik och Tjuvarnas jul...i brist på snö menar jag. Tjuvarnas jul kan jag sakna, det var så mysigt att under 24 dagar i december kliva upp ur sängen, fixa frukost och se på julkalendern med en gosig filt i soffan. Det är såna små saker som har gjort min vinter. Jaja, vi får se om vi hinner få nån vinter alls eller om den kylan som faktiskt är här nu så småningom kommer övergå i vår UTAN att ha gett nån snö. Det jag inte kan låta bli att undra bara är hur det gick för snowboardskolan som skulle starta i Ragnhildsborgsbacken i lördags... Men dom försökte iallafall!


 

   


Av Susanne Klaasma - 8 januari 2012 18:45

Jag tänkte avsluta dagen med ett litet hyllningsinlägg här på bloggen. Ni som känner mig vet att jag är lite (?) av en sport- och hundnörd och idag har varit en stor dag inom dessa två områden. Dels har den stora internationella utställnigen MyDog avgjorts under dagarna fyra, dels har Tour de Ski nått som upplösning. Eftersom min egen hund fortfarande är lite för liten för att delta i så stora evenemang får jag "låna" mina fina vänners resultat, och glädjas för dom. Och det går så bra så!! Lördag och söndag var det frallornas tur och finfina resultat tog mina vänner med sig hem i bagaget från Bästkusten. I lördags blev Åsa & Cricket fjärde bästa hane, Pia & Hannah andra bästa tik, Magnus & Märta bästa juniortik med CK och Marina & Vera andra bästa juniortik med CK. Alla gick alltså till sin respektive finalkonkurrens! Wow! Söndagen fortsatte med fina resultat där Magnus & Märta Maräng toppade med att bli andra bästa tik och få sitt första CERT!! Stort grattis fina vänner till fina resultat.


 

Magnus & Märta Maräng med CERT-rosetten (Bild lånad av Marina...tror jag... Iphone Uploader iaf, kanske Magnus...)

             

Biler på fina vänner och fina hundar (från HUNDmässan i Sthlm), Magnus & Märta, Marina & Vera, Pia & Hannah och Åsa & Cricket. Stort grattis till er för fina resultat i Götet.


Nästa hyllning gäller någon som hela sportsverige satt och hejade på idag, den fantastiske Marcus Hellner. Inför dagens avslutande etapp i Tour de Ski låg Hellner 3:a efter suveräne Dario Cologna och Petter Northug. Alla som sett Tour de Ski förut VET att den sista backen fram till målet är galen, helt insane!! Åkarna ska alltså ta sig UPP i en slalombacke! Hellner låg över två minuter efter Cologna och över 40 sekunder efter Northug och detta skulle hämtas in på blott 9 km åkning! Men Hellner kämpade, och som han kämpade! I början på slalombacken var han ikapp Northug och fortsatte förbi. Han hade den tredje snabbaste åktiden av alla, efter ryssen Legkov och fransmannen Magnificat, och det räckte för Hellner för att knipa en andraplats i touren, drygt en minut efter segraren Cologna. Ett riktigt bragdlopp av Hellner!!

 

En talande bild!

 

Åkarnas långa väg till toppen, så att säga...

     

Grattis Marcus Hellner! Var stolt! Du är värd detta mer än många andra.


Ett litet hyllninginlägg till dom som är värda det!

Av Susanne Klaasma - 8 januari 2012 12:38

Igår fyllde våra smågrisar 4 månader, eller utställningsålder om man så vill. Frasse, Denny, Pärlan, Greta, Winston, Walther, Hardy, Zelma och Zkurkh - alla nio nämnda, inte glömda. Grattis småfisar!

                 

 Frasse Bus på nyårsafton, börjar bli stora killen. Igår på 4-månadersdagen vägde han in på 8 friska kilon!


   

Småskruttarna i valplådan, 6 veckor gamla.. Hela ligan slåss om maten.


Grattis ungar. Ska bli kul att träffa några av er nästa helg när det blir utställningsdebut i Sollentuna. Ni som inte ska ställa ut hoppas jag få träffa inom en snar framtid ändå.


Trevlig söndag!

Presentation


Jag heter Susanne och är en sport- och hundtokig tjej som gillar att skriva och fota. Bloggen kommer handla om det mesta och jag kommer bjuda på en hel del bilder från både vardag och lite mer festliga tillställningar. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Länkar

Frasse Bus

Det här är lilla Frasse, eller egentligen Lufsenburgs For The Good Times. Han är en fransk bulldogg, en fralla, och är född hos Marianne och Leif på kennel Lufsenburg.

 

Just nu har vi precis debuterat i utställningsringen och vi går valpkurs varje måndag. Med tiden har vi som mål att börja träna rallylydnad men Frasse måste bli lite äldre först.

Douglas

Det här är Douglas - Lufsenburgs Browneyed Handsome Man, även han från kennel Lufsenburg

 

Douglas är min första fralla och en del av mitt hjärta. Tyvärr miste jag en del av mitt hjärta i spetember 2011 då han insjuknade i cancer och fick somna in. Den här bloggen är uppkallad efter Douglas, rallyfrallan, eftersom han var en hejare på rallylydnad.

 

Douglas - Älskad & saknad

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se