rallyfrallan

Senaste inläggen

Av Susanne Klaasma - 27 juli 2012 18:19

För snart en vecka sedan var det dubbla utställningar på min "hemmaplan", hålan där jag är född, i Köping. En internationell på lördagen genom SKK och en nationell på söndagen genom SDHK. Vädret var strålande och allt (nästan) var toppen!! Natten till fredag sov jag och Frasse bara knappt tre timmar, ingen bra uppladdning. Frasse dreglade heeela natten och vi båda var riktigt trötta när vi skulle in i ringen. Det märktes att Frasse inte var i sitt esse. Men som vanligt skötte han sig bra i ringen och utanför.


Domare för dagen var norskan Marie Petersen som sa såhär om Frasse:


"10 mån hane. Väl prop firskåret huvud, bred skalle, väl ansatta öron. Accepterad storlek, välplac näsa, korrekt u-käke, stark kraftig hals. Korrekt toplinje o svansansättning. Välutv i kroppen, välmusklad, korrekta o typiska rörelser."


Ett excellent och en tredjeplats i juniorklassen blev det med den bedömningen. Här kommer några bilder från bedömningen:

Jag fick även äran att visa den fina unghundstiken Hjördis, Lufsenburgs Girl Of Mine.

 

Inte jättekul att gå i ringen med någon annan än matte, tänkte Hjördis... Men det gick bättre och bättre! :) Ett excellent i unghundsklass, dock utan placering, blev det. Men med fin kritik! Som jag tyvärr inte har tillgänglig...


Dagen efter, på söndagen, var det dags igen. Lika fint väder och lite mer utvilade. Domare på söndagen var Svante Frisk och bedömningen lät såhär:


"Bra prop. Bra form på huvud, kuunde ha lite mörkare ögon, öron kunde sitta något tätare. Välutvecklad haka, tillr hals, något plan rygg, goda vinklar bak, markerat förbröst, bra stomme. Rör sig bra bak, stabilt fram. Tillräckligt steg o drive från sidan, bra temperament."


Excellent och tvåa i juniorklass. Här kommer bilder:

     

Mysigt att bli ompysslad tycker Frans... Även denna dag fick jag äran att visa Hjördis.

     

Hjördan var lite trött på söndagen, det är jobbigt med dubbelutställningar och löp på det... Men hon skötte sig bra ändå. Ett VG blev omdömet för dagen men fortfarande med fin kritik.


Vi ställde även upp med en uppfödargrupp på söndagens utställning. Kennel Lufsenburg ställde upp med "Greta" Lufsenburgs Hard Headed Woman (Exc Junkk 4), "Inez" Lufsenburgs Black Star (Exc CK ukk 2 BTKL3), "Hjördis" Lufsenburgs Girl Of Mine (VG ukk 3) och "Frans" Lufsenburgs For The Good Times (Exc junkk 2). Domare Svante Frisk var inte lyrisk över gruppen men han tyckte det var en bra grupp och vi fick en 1 med HP och fick därför tävla vidare i finalringen på eftermiddagen.

 

Frans, Greta, Hjördis och Inez. Tack Kicki för att du hjälpe till att visa Frans. Bedömningen av fransk bulldogg var klar runt 11.30 och finalerna skulle börja vid 14-tiden. Vi frågade varandra om vi verkligen skulle vänta, det brukar ju ändå vara så att frallorna går in och ut direkt. Men vi var ändå överens att om domaren förärar en med ett HP så SKA man visa upp gruppen i finalringen! På samma sätt som om man blir BIR. Så vi väntade... Till slut blev det dags att äntra ringen och vi såg till vår förvåning att det bara var fyra grupper med i ringen, "wow", sa vi. "Vi kommer ju få en rosett!". Men vi såg även att mopsarna stod där inne och ett par andra håriga raser, phalene och nått mer tror jag... Men vi gick in! Inez först, sen Hjördis, sen Greta och sist Frans. och döm om vår förvåning när domaren placerade ut två andra grupper på placeringarna 3 och 4, däribland mopsgruppen! Vi skulle sämst bli tvåa, och det är inte fy skam! Vi fick gå ett sista varv mot phalenegruppen, om jag inte minns fel, och till slut sträckte domare Anthony Moran den röda segerrosetten mot oss!! Frallorna vann!! Helt galet kul för det händer inte ofta att frallorna drar det längsta strået i en BIS-final. Här kommer några bilder från finalringen:

                   

Omdömet på gruppen lyder såhär: "Jämna likttydliga rörelser, bra skallar och öronansättning, fina ögon och uttryck, lite ojämna nosar. Fin Grupp."

   

     

Här poseras det hejvilt med BIS-rosetten! Överst jag och Hjördan, mitten kennelmamma Marianne och nederst Marianne med frans. Och Frans är såååå glad över att se gammelmatte! <3

Ett stort stort tack till fantastiska Lena Emanuelsson som har tagit alla fina bilder, och fler därtill! Är evigt tacksam! <3


ANNONS
Av Susanne Klaasma - 18 juli 2012 19:48

Idag var det dags för lite seriös rallyträning. Jag och Frans tränar en del på egen hand hemma på våran gata men det blir inte riktigt samma sak som att åka till klubben. Så Agneta plockade upp mig och vi åkte ut en sväng till Bastmora. Effektivt blir det när man bara är två!!

Vi ställde upp banan som Agneta gick på staffespecialen i Gränna för ett par veckor sedan, med ett litet momentbyte. Det är en bana med mycket luft och med fokus på följsamhet och det är nyttig träning. Här kommer några (inte alltför bra) bilder från kvällens träningspass. Och banan!!

ANNONS
Av Susanne Klaasma - 17 juli 2012 23:00

Solen lyser med sin frånvaro medan regnet piskar oss i ögonen, ja den svenska sommaren är här med råge! Men det har ändå funnits några ljusglimtar å det funnits möjlighet till utomhusmys. Bad och pickninck och såna där mysiga ting att pyssla med. Här kommer ett litet bildspel på förra veckans bad i Mälaren (för hundarna). Tack Agneta för goda croissanter till fikat!

                                                       

Av Susanne Klaasma - 17 juli 2012 13:30

För en vecka sedan var vi hundvakt till sötnosarna Vera och Bodil. Dom var här i ett dygn och det var high life här hemma för att uttrycka sig milt...

Jag säger bara TACK till den som uppfann kompostgallret!!! För enkelhetens skull fick dom vara skiljda åt inomhus för det är så lätt att nån gör illa sig annars, men dom fick umgås några minuter några gånger om dagen under uppsikt.

Vi hann med att åka upp till Torekällberget och titta på djuren, och det var ju spännande!

Av Susanne Klaasma - 17 juli 2012 13:18

Blogga via mobilen, som jag har väntat!! Det är ju faktiskt lite drygt att lägga in bilderna på datorn...ladda upp dom till bloggen...och sen skriva sitt inlägg! Detta är smidigt! :)

Hoppas jag blir duktigare på att skriva blogginlägg oftare nu, det borde jag bli! ;)

Av Susanne Klaasma - 19 juni 2012 19:24

I lördags var det dags igen, utställning för mig och Frans. Andra gången i officiell klass och denna gång var det på den internationella utställningen i Avesta. 43 frallor anmälda och Frasse mötte fyra andra hanar i sin klass. Domaren Ligita Zake från Lettland gillade Frasse så mycket att hon placerade oss som etta i juniorklassen med excellent och CK. Kul, andra gången på två försök!! Redan där var jag superglad och nöjd!! Domaren var ganska snål med excellent och speciellt med CK:n så när jag stod där under tältduken började jag så smått tänka på att "idag kanske det eventuellt räcker till en placering i hankonkurrensen". Men jag vågade nästan inte tänka på det...


Sen blev det dags för hankonkurrensen och endast fem hanar hade fått CK. Frasse, en unghund, en i öppen klass och två i championklass. Efter första varvet tackade domaren öppen klass-hanen och då var det klart, Frasse skulle bli placerad!! Då kom nästa tanke: "OM vi kommer trea efter de två championhanarna så får vi certet". Inte heller detta vågade jag tänka på länge... Sedan placerade domaren den ena championhanen som fyra och unghunden som trea och då var det ju klart!! Certet var vårt! När jag insåg det så blev jag såklart superduper glad och jag kunde verkligen inte önska mer. Men domaren fortsatte att granska Frasse och hans motståndare Hilmar under ganska lång tid och vi försökte ställa upp våra hundar så gått som det bara gick i spöregnet. Till slut bad domaren oss att gå ett sista varv och när vi kom tillbaka till där vi startat mötte domaren upp oss och hon tittade på mig och Frasse och höll upp sitt pekfinger och sa "number one", helt galet var det!! Frasse blev bästa hane i sin andra officiella utställning!!!


I kampen om BIR:et mötte vi lilla Rut som även hon är junior och där drog hon det längsta strået. Men jag är såååå supernöjd ändå!!  Exc JUNKK 1 CK BHKL1 BIM och CERT, det är heeeeelt galet bra!!! Hilmar fick CACIB:et då Frasse är för ung. Ja vad säger man? En lyckad resa TROTS regn och rusk! :D


Här kommer dagens kritik och bilder från dagen. Fotograf: Lena Emanuelsson. Tack gulliga du!!


"Correct type, compact enough. Correct type of head + muscle. Underjaw strong enough, would prefer darker eyes. Correct ears, enough topline, correct tail, correct volume of body. Well angulated, excellent colour. Correct temperament"  Domare: Ligita Zake, Lettland.


       

Juniorklass hanar. 

     

Frasse in action!

   

Såhär glad blir matte när Frasse placerar sig som etta i sin klass!!! :D

   

Hankonkurrens.

     

Domare Ligita Zake studerar Frasse "Lufsenburgs For The Good Times" och Hilmar "Callabalooz Hilmar Viking noooooooga....

 

...innan hon ger oss fingret som innebär bästa hane!! Wiiiihoooo!!

   

     

Första certet bärgat! :D

 

BHKL: Lufsenburgs For The Good Times, DK UCH SE UCH Callabalooz Hilmar Viking, Hardy Nova Dog, FI UCH SE UCH Petit Libelle Chaplin.

 

Bedömningen om BIR:et gjordes under tak...

   

...och i hällregn!!

   

BIM - Lufsenburgs For The Good Times & BIR - Alfizz Get The Party Started.

Av Susanne Klaasma - 11 juni 2012 15:12

I lördags var det så dags, det som vi alla frallenördar har väntat på: den årliga specialutställningen för fransk bulldogg. Och i år är det 30 år sedan Fransk Bulldogg Klubb Sverige grundades och detta firades med att ha en egen specialutställning i egen regi, kallad Jubileumsutställning 2012. Kolmården var platsen och oj, vilken kanonplats det var! Många var vi som bodde och sov över på First Camp Kolmården, grill och snack bland massa likasinnade. En oförglömlig helg!


Utställningen var superbra ordnad, tack alla inblandade, och för egen del blev det en helt fantastiks dag i ringen. Frasse gjorde debut i officiella sammanhang, 9 månader och 2 dagar gammal. Han ställde upp i juniorklass tillsammans med 21 st konkurrenter!! Solen sken och medan vi väntade på att få vår bedömning kunde vi stå och titta på juniortikarna som fick sin bedömning i ringen bredvid.

"Vår" domare Bas Bosch gjorde en grundlig bedömning av alla hundar i ring ett och det tog en stund innan det blev vår tur, nr 39 för dagen...


Som vanligt skötte sig Frasse klanderfritt, han är en riktig stjärna i ringen trots sin unga ålder. Kritiken från Bas Bosch lyder såhär:

"Big boy but of excellent type. Solod built, very nicely balanced. Proudly carried head with excellent raice of forhead. Lovely ears, nice chin, would prefer a larger and darker eye. Nice bone and feet, solid front, plenty of rib. Sufficiant detail in top and underline, wellmade behind, nice tail. Excellent colour and condition. Honest, balanced mover." 

 

Exc 1 junkk CK, oplac i hankonkurrensen. Etta av 22 anmälda juniorhanar, inte en dålig debut!!! Enda juniorhanen med CK dessutom :D Av totalt 67 hanar var det endast 11 st som förärades med CK; 1 junior, 4 unghundar, 2 ö k hanar och 4 ch hanar och min Frans var en av dessa!!! *STOLT*

                 

Frans får sin bedömning i ringen.

   

Såhär lycklig blir matte när lill-Frans placerar sig som etta i klassen med CK!!!

 


Sedan fick Frasse gå en match med dom stora grabbarna. Där tog det tyvärr stopp men lika glad för det är jag...


Tack underbara, fina, gulliga Birgitta Petersonför dom fina bilderna


Här nedan kommer ett bildregn från lördagen men dom bästa bilderna sparas till nästa nummer av Småfranskan... ;)

                                

Och självklart en bild på BIS och BIM!!

 

BIM "Daulökke's Sartre Le Royal" & BIS "Zecudas Forever 'N' Ever" (titelförsvarare!)


För fullständigt resultat se http://www.fbksverige.se/ under "utställningar". Tack å hej för nu! :D

Av Susanne Klaasma - 4 juni 2012 16:26

igår i ett kallt och blåsigt Norrköping avslutade Frasse sin utställningskarriär som valp. På torsdag blir han 9 månader och fyller således officiell!! Lagom till Specialen!! :D


Han avslutade fint med att bli BIM-valp, inte så svårt då han var ensam hanvalp... Men kritiken var finfin och Mr F förärades även med ett HP. Den danske domaren Gunnar Nymann verkade gilla min lilla (?) skitunge:


" 8 mån. Bra storlek o outline. God könsprägel. Bra underkäke. Välutfyllt nosparti. Bra ögon och öron. Korrekt skalle. Korrekt överlinje. Utmärkt front o bra benstomme. Utmärkta rörelser." 1 HP, BIM-valp


Kameran lämnades hemma i söndags och då är det tur att det finns andra som är villiga att fota, tack Magda Morén för bilden.

 

BIM-valp Lufsenburgs For The Good Times & BIR-valp Lufsenburgs Rock-A-Hula Baby


Frasses utställningskarriär som valp kan summeras såhär: 7 HP, 3 BIM-valp (1 SKK, 1 SDHK), 3 BIR-valp (1 SKK), 1 BIG4-valp, 1 BIG3-valp. Av åtta utställningar! Bra jobbat!


Presentation


Jag heter Susanne och är en sport- och hundtokig tjej som gillar att skriva och fota. Bloggen kommer handla om det mesta och jag kommer bjuda på en hel del bilder från både vardag och lite mer festliga tillställningar. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

Länkar

Frasse Bus

Det här är lilla Frasse, eller egentligen Lufsenburgs For The Good Times. Han är en fransk bulldogg, en fralla, och är född hos Marianne och Leif på kennel Lufsenburg.

 

Just nu har vi precis debuterat i utställningsringen och vi går valpkurs varje måndag. Med tiden har vi som mål att börja träna rallylydnad men Frasse måste bli lite äldre först.

Douglas

Det här är Douglas - Lufsenburgs Browneyed Handsome Man, även han från kennel Lufsenburg

 

Douglas är min första fralla och en del av mitt hjärta. Tyvärr miste jag en del av mitt hjärta i spetember 2011 då han insjuknade i cancer och fick somna in. Den här bloggen är uppkallad efter Douglas, rallyfrallan, eftersom han var en hejare på rallylydnad.

 

Douglas - Älskad & saknad

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se